REŢETA ZILEI - JOI: Orgasm de ciocolată
Publicat pe 29.10.2015 la 16:25 Actualizat pe 29.10.2015 la 16:54
Dintre toate plăcerile pe care poţi să ţi le faci în public, ciocolata este una dintre cele mai cele mai delicioase.
Dintre toate plăcerile pe care poţi să ţi le faci în public, ciocolata este una dintre cele mai cele mai delicioase. Suntem convinşi că aţi mâncat până acum tot felul de torturi de ciocolată sau brioşe cu ciocolată.
Acestea fiind spuse, cei de la gustverde.ro vă recomandă un desert O reţeta uşor de făcut, fără foc şi cel mai important fără zahăr.
De ce aveţi nevoie?
Pentru blat:
250g migdale crude
250g curmale fără samburi
100g fulgi de cocos
Puneţi în robotul de bucătărie toate ingredientele pentru blat şi le-am mixat până s-au mărunţit bine.Într-o formă de tarta detaşabilă am presat bine cu mâna compoziţia de blat până s-a fixat perfect.
Pentru cremă:
200ml apă plata
250g caju crud (pus la înmuiat cu 4 ore înainte - trebuie să fie bine hidratat)
150g cacao neagră am fost extrem de mulţumită de această cacao)
100g sirop de arţar sau miere
70g ulei de cocos topit în bain-marie (este important să aibe gust şi miros - există uleiuri de cocoş pe piaţă fără gust)
Scurgeţi apa în care a stat caju-ul la înmuiat şi am pus toate ingredientele în blender chiar în ordinea de mai sus. Mixaţi până mi-a ieşit crema cremelor. Senzaţie!
Turnaţi crema pe blatul făcut mai devreme, am nivelat frumos cu o paleta din plastic şi am băgat la frigider. Tortul trebuie să stea la frigider cel puţin 4 ore până se întăreşte binişor crema (umplutură). Mai există o varianta dacă nu aveţi răbdare. Îl băgaţi la congelator pentru o ora iar înainte să-l tăiaţi îl lăsaţi la temperatura camerei vreo 15min până se înmoaie uşor glazură de deasupra. Crema şi glazură se întăresc în frigider şi e mult mai plăcut să-l mâncaţi cu glazură uşor topită :)
Pentru glazură:
6 linguri rase de cacao neagră
8 linguri ulei de cocos, (topit în bain-marie)
4 linguri sirop de arţar (sau miere)
1 linguriţă esenţă de vanilie
Amestecaţi toate ingredientele pentru glazură într-un bol mic până s-au omogenizat complet. Am scos tortul de la frigider (crema este deja destu de fermă) şi întindeţi cu grijă glazură pe toată suprafaţă tortului şi am ornat cu căpşuni proaspete. Ştim că a cam trecut sezonul căpşunilor dar ştim bine că ciocolată + căpşuni = love.
Se păstrează la frigider. Poftă mare!
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI - MIERCURI: Salată asiatică recomandată de Nicolai Tand
REŢETA ZILEI - MARŢI: Fasole verde la borcan pentru iarnă. Ingredientul surpriză te va face să o vrei neapărat în cămara ta