Reţeta zilei - JOI: Pâine pe vatră cu ceapă şi măsline
Publicat pe 25.06.2015 la 16:36 Actualizat pe 25.06.2015 la 16:52
Recomandarea noastră pentru astăzi la reţeta zilei este un preparat special: pâine, însă nu orice fel de pâine. Pâine ţărănească cu ceapă şi măsline, o reţetă rapidă şi gustoasă ce merită cu siguranţă încercată.
Recomandarea noastră pentru astăzi la reţeta zilei este un preparat special: pâine, însă nu orice fel de pâine. Pâine ţărănească cu ceapă şi măsline, o reţetă rapidă şi gustoasă ce merită cu siguranţă încercată.
Conform gustos.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente
740 g făină,
42g drojdie proaspătă,
450 ml apă călduță,
o lingură de sare,
100 g măsline,
1 ceapă roșie,
4 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
1. Ceapă se curaţă, apoi se tăie în felii subțiri. Măslinele se tăie rondele. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie, apoi se pun ceapă și măslinele să se calească 2-3 minute
2. Se cerne făina cu sare într-un bol, se adaugă măslinele cu ceapă și drojdia. Se adaugă apa călduță și se frământă aluatul timp de 10 minute. Apoi se lasă puțin la dospit, să crească
3. Am uns și castronul cu ulei de măsline, vreo 2 linguri
4. Aluatul se pune în formă de tartă sau în cel de pizza mai mare
5. în jur de 40 de minute se lasă la cuptor
Poftă Bună!
Sursă fotoYoutube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Tartă de spanac şi caşcaval
REŢETA ZILEI - MARŢI: Ciorbă de salată
E.V