REŢETA ZILEI - JOI: Pizza de post DELICIOASĂ şi uşor de preparat
Publicat pe 11.12.2014 la 16:24 Actualizat pe 11.12.2014 la 16:40
Crăciunul bate deja la uşă, aşa că, fie că ţinem post, fie că nu, nutriţioniştii recomandă să nu mâncăm de pe acum preparate grele, pentru că şi aşa cele de pe masa de Sărbători pun probleme organismului. Ţi-am pregătit o reţetă delicioasă şi uşoară de pizza de post.
Crăciunul bate deja la uşă, aşa că, fie că ţinem post, fie că nu, nutriţioniştii recomandă să nu mâncăm de pe acum preparate grele, pentru că şi aşa cele de pe masa de Sărbători pun probleme organismului. Ţi-am pregătit o reţetă delicioasă şi uşoară de pizza de post.
Pentru aluat ai nevoie de:
- 450 gr faină
- 250 ml apă
- 10 gr drojdie,
- un sfert de linguriţă sare,
- o linguriţă zahăr.
Pentru umplutură:
- o ceapă mică tăiată rondele
- 3 cartofi prajiti si taiati cubulete,
- 5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite,
- 20 masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele,
- 1 ardei gogosar de la otet taiat fasii,
- 1 lingură porumb dulce din conserva,
- sare
- piper
- oregano
- 4 linguri de sos de roşii cu ardei
Cum se prepară:
Amestecă drojdia, zahărul şi sarea într-un vas. Adaugă treptat făina până se incorporează. Se acoperă cu un şervet şi se pune la loc cald pentru 25 min. Aluatul se întinde într-o tavă. Sosul se întinde în mod uniform, pe toată suprafaţa aluatului de pizza.
Tava se lasă la cuptor circa 10 minute.
Se scoate din cuptor, se pune pe un blat de lemn şi se adaugă cartofii tăiaţi cubulete, ciupercile, măslinele, ardeiul, porumbul dulce, rondelele de ceapă, sarea, piperul şi oregano şi se pune iar în cuptor. Se coace la foc potrivit până devine aurie.
Poftă bună!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Citeşte şi: