REŢETA ZILEI - JOI: Pizza recomandată de Nicolai Tand

Sursa foto Nicolai Tand Blog

Pentru că tot se apropie weekendul, vă propunem o reţetă inedită de pizza uşor de făcut, iar micuţii tăi te pot ajuta la prepararea ei.

Toată lumea iubeşte pizza, acesta este un lucru ştiut de toată lumea. Atunci când ai copii, prepararea ei poate deveni o adevărată distracţie, este de părere celebrul bucătar, Nicolai Tand.

"Învaţă-ţi copiii de mici să împartă cu ceilalţi ce le place. Pizza e un bun exerciţiu, fiindcă toată lumea mănâncă împreună câte o felie. Mai mult, copiii pot ajută la prepararea aluatului sau la pregătirea topping-ului", scrie Nicolai pe blogul lui.

Ce ne trebuie:

Pentru aluat:

2kg de făină,

1l de apă,

200g de ulei de măsline,

100g de lapte,

50g de sare,

30g de zahăr,

4g de drojdie

Pentru topping:

100g de şuncă de pui afumat (sau pastramă de pui),busuioc

200g de mozzarella,

câteva feliuţe de jambon fiert,

½ de dovlecel,

1 conservă de roşii,

o mâna de ciuperci,

roşii cherry uscate,

frunze mari de busuioc

Cum am pregătit:


Mie îmi place să gătesc împreună cu copiii mei, Ilona şi Iancu – ne distrăm foarte bine în bucătărie. Iar reţeta asta este simplă şi uşoară. Întâi pregătesc aluatul, amestecând laptele, zahărul, sarea şi drojdia. La final, adaug făină. Porţionez cu mâna aluatul şi las bulgarii la frăgezit cam o ora. Din cantităţile pe care vi le-am spus la început ies aproximativ 20 de porţii, asta însemnând 2 sau 3 pizza, depinde dacă vreţi să fie mai mică sau mai mare.

Pentru a pregăti o pizza, iau un bulgare de aluat şi îl întind pe fundul de lemn cu un sucitor. Blendez sosul de roşii din conservă cu sare, zahăr şi piper, trag la tigaie dovlecelul şi le pun pe toate deasupra foii de aluat. Presar şi restul ingredien­telor: bucăţele de mozzarella, fâşioare de şuncă de pui, ciuperci, jambon etc. Pun pizza la cuptor, la 200˚C, până capătă o culoare rumenă.

Prezentarea pe farfurie:

Poţi prezenţa pizza direct pe fundul de lemn pe care ai preparat aluatul sau pe platouri mari. Taie pizza în felii, că să fie mai uşor de servit. Copiii care vin la noi în vizită sunt foarte încântaţi să înfulece câte o felie din această pizza şi să o zbughească din nou la joacă.

T.S

Citeşte şi: 

REŢETA ZILEI: MARŢI - Prăjitura Krantz, deliciu pe timp ploios!

REŢETA ZILEI: LUNI - Dovlecei crocanţi cu sos


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro