Reţeta zilei - JOI: Supă mediteraneană de roșii, bună de te lingi pe degete
Publicat pe 12.03.2015 la 16:30 Actualizat pe 12.03.2015 la 16:27
Supă mediteraneană de roșii este una preparat uşor şi foarte rapid de făcut. Ai nevoie de puţine ingrediente pe care le găseşti la tot pasul, iar costurile unei astfel de supe nu este ridicat.
Supă mediteraneană de roșii este una preparat uşor şi foarte rapid de făcut. Ai nevoie de puţine ingrediente pe care le găseşti la tot pasul, iar costurile unei astfel de reţete nu este ridicat.
Conform Goodfood, ingredientele şi modul de preparare pentru supa mediteraneană de roşii sunt:
Ingrediente
400g de legume congelate (ardei, vinete, ceapă, dovlecei)
2 linguri de usturoi tocat
1 mână frunze de busuioc
1 conservă de 400g de roșii tocate
1 cub pentru supă de legume
50g de ricotta de persoană (bate brânza cu chives tocate și busuioc și
întinde-o pe felii de pâine de secară)
Mod de preparare
1. Încinge o oală mare nonaderentă, pune în ea jumătate din cantitatea de legume și usturoiul și gătește-le, amestecând, la foc mare până când încep să se înmoaie – circa 5 minute. Adaugă busuiocul, roșiile, cubul de supă și 2 conserve de apă, apoi pasează ingredientele cu un blender vertical pentru a obține o pastă cât mai fină cu putință.
2. Adaugă legumele congelate rămase, acoperă oala și gătește totul încă 15-20 minute, pentru ca legumele să se frăgezească. Transferă supa în boluri. Servește-o cu ricotta cu ierburi, pe pâine de secară.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
E.V