REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!
Publicat pe 10.03.2015 la 13:54 Actualizat pe 10.03.2015 la 14:15
Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.
Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.
Ca să prepari singur acasă dulcele choco mint, asigură-te mai întâi că ai în bucătărie ingredientele de mai jos.
Blatul: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri faină albă, 4 linguri cacao, esenţă vanilie, un praf sare, 1 plic praf de copt;
Sirop: 200 ml apă, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri zahăr;
Crema: 300 g ciocolată 67 % cacao, 650 g frişcă vegetală, concentrat de mentă 50g;
De asemena, mai aveţi nevoie de sos ciocolata lucios moale pentru glasat şi 8 fructe physalis şi frunza de mentă.
Mod de preparare:
Blat: se bat albuşurile cu praful de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, cacaua, praful de copt, făina, esenţa vanilie. Se porneşte cuptorul în prealabil la 180 grade şi apoi se pregateşte tava. Se pune hârtia de copt şi se toarnă compoziţia. Se introduce în cuptor la 180 grade, 30 – 40 minute.
Crema: o parte din frişcă se aduce la punctul de fierbere şi se toarnă peste ciocolată, iar restul se bate uşor (moale), se adaugă şi concentratul de mentă.
Asamblare: se ia tava în V, se pune hârtie de copt, se toarnă primul strat de cremă, un strat de blat pe care îl însiropăm, apoi încă un strat de cremă, iar la final blat însiropat şi se dă la frigider, eventual câteva minute la congelator. După ce s-a întărit se scoate din formă şi se glaseză cu sosul de ciocolată şi se taie la dimensiunea dorită. Se ornează cu physalis. Se poate turna individual după acelaşi procedeu blat, cremă, blat, cremă, blat, se glasează cu sos şi se ornează cu mentă.
Dacă nu vrei să faci un desert şi preferi altceva, mai jos, ţi-am pregătit alte patru reţete.
Muşchi de vită cu sos de hribi şi morcovi caramelizaţi, salată de rucola şi dovlecei
Ingrediente:
Muschiulet de manzat – 500g
Hribi congelati – 500g
Morcovi cu frunze – 3 legaturi
O caserola de rucola
2 zuchinni
O legatura rozmarin
O legatura cimbru
O legatura patrunjel
O capatana usturoi
O lamaie
6-7 salote
10 rosii cherry
Smantana pentru gatit – 250 ml
Vin rosu – 400ml
Stock de vita - 400ml
2 tablete de ciocolata cu continut ridicat de cacao
Un pachet de unt
Ulei de masline – 200 ml
Otet de vin rosu – 100 ml
Sare, piper
Mod de preparare:
- Se taie frunzele morcovilor, lasand aproximativ 2 cm. Se curata si se taie jumatati pe lung. Se spala, se usuca si se pun in tava de cuptor pe folie de copt. Se stropesc cu ulei de masline, usturoi zdrobiti, frunse de cimbru si putin otet de vin rosu. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 40 min la 180-200 grade.
- Hribii se soteaza in putin ulei de masline cu sare si piper pana se rumenesc putin, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin, cateva crengute de cimbru si patrunjel si se mai soteaza pana se inmoaie ceapa. Se adauga smantana. Se asezoneaza.
- Se fasoneaza muschiul de manzat, se unge cu ulei de masline si se frige pe toate partile. Se baga la cuptor 5-10 min.
- Dovleceii se taie panglici subtiri, se toaca rosiile cubulete, se spala rucola, se usuca. Se prepara o vinegreta din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
Rulou de clatită cu somon şi liptaeur
Rreţeta pentru ruloul de clatită cu somon şi liptaeur a fost pregătită de Paul Madas, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.
Ingrediente:
Faina 250
Apa minerala 300 ml
Ou 4 buc
Lapte 300 ml
Branza burduf 125 g
Branza de vaca 125
Smantana 100 g
Ulei 50 ml
Erba cipolina 1 legatura
File somon afumat 200 g
Chimen macinat 2 g
Boia iute 2 g
Sare 5 g
Piper alb 5 g
Marar o legatura
Ardei rosu 1 buc 100 g
Mod de preparare:
Din faina, lapte, oua sare, apa minerala se face o coca pentru clatite, trebuie sa iasa mai densa, se vede dupa ochi. Se pune tigaia la foc mediu, se unge tigaia cu putin ulei, dupa ce se incalzeste se adauga coca intr-un strat subtire, dupa ce s-a rumenit o intoarcem pe partea cealalta. Se ia din tigaie si se pune pe farfurie, repetand procesul pana cand e gata coca de clatite. Se pune in castron branza de burduf, cu branza de vaci, smantana, boia picanta si piper alb se mixeaza cu blanderul pana iese o crema. Dupa care se aduaga erba cipollina si mararul taiat marunt, se amesteca cu o spatula. Se intinde crema pe clatite, se adauga somonul, se infasoara tip rulou. Se portioneaza in 3, 4 bucati in functie de marimea clatitei. Se aseaza pe farurie si se ornamenteaza cu marar, erba cipolina si ardei rosu.
Rulou de biban cu orez sălbatic
Ruloul de biban cu orez sălbatic a fost făcut de Ciprian Feghius, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.
Ingrediente:
1 biban de mare 3-400 g
4 inele calamari
faina tempura 100 g
sofran 1 plic
2 oua
unt 200 g
orez Panzani pentru salate 50g
apio 100 g
morcov 50 g
ardei rosu 50 g
germeni ceapa 10 g
sfecla rosie 1 buc
lamaie 1 buc
sare
piper
piper rosu
ulei masline
Mod de preparare:
Pentru acest preparat voi incepe prin a pregati atat ingredientele, cat si ustensilele necesare. Curat si filetez pestele, dupa care imi voi pregati legumele pentru a le sota si in acelasi timp voi mixa tempura impreuna cu sofranul. Intre timp voi pune orezul la fiert si ma voi apuca de facut sosul. Pentru rulorile de peste umplute cu legume am ales sa acompaniez cu un sos "olandez”, lungit cu lamaie, coaja de lamaie si albus de ou. Urmatorul meu pas va fi prepararea pestelui. Voi rula fileul de peste impreuna cu legumele sotate si ajutat de scobitoare il voi bloca si prepara in cuptor pentru cca 12-14 min la 170 de grade. Pasul urmator consta in preparearea inelelor de calamar si a orezului care, odata fiert, il voi raci, ca mai apoi sa fie tras la tigaie impreuna cu unt si ceapa verde. Voi folosi doua inele de calamar. Pentru un aport de culoare voi folosi sofran.
Frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz
Reţeta pentru frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz a fost realizată de Maria Crap, una dintre concurentele de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.
Ingrediente:
-10 Saint Jacques (calibru 10\20 de preferinta proaspete)
-100 g unt
-120 g orez pentru risotto
-1 ceapa
-50 g de hribi uscati sau proaspeti (dar nu congelati)
-50 g parmesan ras
-1 praz tanar
-smantana pentru gatit
Mod de preparare:
Se pun nucile de Saint Jacques pe un bat de frigaruie, eu folosesc 5 Saint Jacques de persoana, adica o frigaruie cu trei si una cu doua nuci Saint Jacques.
Risotto de hribi: incep prin a pune la inmuiat hribii in apa calduta, cel putin o jumatate de ora, apoi intr-o nuca de unt pun ceapa (taiata marunt) la calit, apoi prepar o supa de legume (din cateva legume, dupa preferinta). Dupace se caleste ceapa, adaug orezul de risotto si hribii bine spalati si storsi, apoi sting totul cu un pahar de vin alb sec, dupa ce orezul a absorbit vinul incep sa adaug cate putin din supa de legume, pana ce orezul este fiert complet, apoi sting focul si adaug parmezanul razuit. In tot acest timp, prepar sosul de praz, mai intai spal prazul, apoi il tai foarte fin si il pun la calit in unt, apoi adaug un pic de vin alb, iar cand scade adaug smantana lichida si gata. Inainte sa aranjez farfuria, prajesc frigaruile de Saint Jacques in foarte putin unt, pentru a-i da culoare, cam 2 minute pe fiecare parte, pana devin translucide, apoi incep montajul farfuriei.
D.D.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru MUCENICI