Homepage » Monden » REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!

REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!

Publicat pe 10.03.2015 la 13:54 Actualizat pe 10.03.2015 la 14:15

Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.

Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.

Ca să prepari singur acasă dulcele choco mint, asigură-te mai întâi că ai în bucătărie ingredientele de mai jos.


Blatul: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri faină albă, 4 linguri cacao, esenţă vanilie, un praf sare, 1 plic praf de copt;

Sirop: 200 ml apă, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri zahăr;

Crema: 300 g ciocolată 67 % cacao, 650 g frişcă vegetală, concentrat de mentă 50g;

De asemena, mai aveţi nevoie de sos ciocolata lucios moale pentru glasat şi 8 fructe physalis şi frunza de mentă.

Mod de preparare:

Blat: se bat albuşurile cu praful de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, cacaua, praful de copt, făina, esenţa vanilie. Se porneşte cuptorul în prealabil la 180 grade şi apoi se pregateşte tava. Se pune hârtia de copt şi se toarnă compoziţia. Se introduce în cuptor la 180 grade, 30 – 40 minute.

Crema: o parte din frişcă se aduce la punctul de fierbere şi se toarnă peste ciocolată, iar restul se bate uşor (moale), se adaugă şi concentratul de mentă.

Asamblare: se ia tava în V, se pune hârtie de copt, se toarnă primul strat de cremă, un strat de blat pe care îl însiropăm, apoi încă un strat de cremă, iar la final blat însiropat şi se dă la frigider, eventual câteva minute la congelator. După ce s-a întărit se scoate din formă şi se glaseză cu sosul de ciocolată şi se taie la dimensiunea dorită. Se ornează cu physalis. Se poate turna individual după acelaşi procedeu blat, cremă, blat, cremă, blat, se glasează cu sos şi se ornează cu mentă.

Dacă nu vrei să faci un desert şi preferi altceva, mai jos, ţi-am pregătit alte patru reţete.

Muşchi de vită cu sos de hribi şi morcovi caramelizaţi, salată de rucola şi dovlecei



Ingrediente:

Muschiulet de manzat – 500g

Hribi congelati – 500g

Morcovi cu frunze – 3 legaturi

O caserola de rucola

2 zuchinni

O legatura rozmarin

O legatura cimbru

O legatura patrunjel

O capatana usturoi

O lamaie

6-7 salote

10 rosii cherry

Smantana pentru gatit – 250 ml

Vin rosu – 400ml

Stock de vita - 400ml

2 tablete de ciocolata cu continut ridicat de cacao

Un pachet de unt

Ulei de masline – 200 ml

Otet de vin rosu – 100 ml

Sare, piper

Mod de preparare:

- Se taie frunzele morcovilor, lasand aproximativ 2 cm. Se curata si se taie jumatati pe lung. Se spala, se usuca si se pun in tava de cuptor pe folie de copt. Se stropesc cu ulei de masline, usturoi zdrobiti, frunse de cimbru si putin otet de vin rosu. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 40 min la 180-200 grade.

- Hribii se soteaza in putin ulei de masline cu sare si piper pana se rumenesc putin, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin, cateva crengute de cimbru si patrunjel si se mai soteaza pana se inmoaie ceapa. Se adauga smantana. Se asezoneaza.

- Se fasoneaza muschiul de manzat, se unge cu ulei de masline si se frige pe toate partile. Se baga la cuptor 5-10 min.

- Dovleceii se taie panglici subtiri, se toaca rosiile cubulete, se spala rucola, se usuca. Se prepara o vinegreta din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.



Rulou de clatită cu somon şi liptaeur

Rreţeta pentru ruloul de clatită cu somon şi liptaeur a fost pregătită de Paul Madas, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

Faina 250

Apa minerala 300 ml

Ou 4 buc

Lapte 300 ml

Branza burduf 125 g

Branza de vaca 125

Smantana 100 g

Ulei 50 ml

Erba cipolina 1 legatura

File somon afumat 200 g

Chimen macinat 2 g

Boia iute 2 g

Sare 5 g

Piper alb 5 g

Marar o legatura

Ardei rosu 1 buc 100 g

Mod de preparare:

Din faina, lapte, oua sare, apa minerala se face o coca pentru clatite, trebuie sa iasa mai densa, se vede dupa ochi. Se pune tigaia la foc mediu, se unge tigaia cu putin ulei, dupa ce se incalzeste se adauga coca intr-un strat subtire, dupa ce s-a rumenit o intoarcem pe partea cealalta. Se ia din tigaie si se pune pe farfurie, repetand procesul pana cand e gata coca de clatite. Se pune in castron branza de burduf, cu branza de vaci, smantana, boia picanta si piper alb se mixeaza cu blanderul pana iese o crema. Dupa care se aduaga erba cipollina si mararul taiat marunt, se amesteca cu o spatula. Se intinde crema pe clatite, se adauga somonul, se infasoara tip rulou. Se portioneaza in 3, 4 bucati in functie de marimea clatitei. Se aseaza pe farurie si se ornamenteaza cu marar, erba cipolina si ardei rosu.


Rulou de biban cu orez sălbatic

Ruloul de biban cu orez sălbatic a fost făcut de Ciprian Feghius, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

1 biban de mare 3-400 g

4 inele calamari

faina tempura 100 g

sofran 1 plic

2 oua

unt 200 g

orez Panzani pentru salate 50g

apio 100 g

morcov 50 g

ardei rosu 50 g

germeni ceapa 10 g

sfecla rosie 1 buc

lamaie 1 buc

sare

piper

piper rosu

ulei masline

Mod de preparare:

Pentru acest preparat voi incepe prin a pregati atat ingredientele, cat si ustensilele necesare. Curat si filetez pestele, dupa care imi voi pregati legumele pentru a le sota si in acelasi timp voi mixa tempura impreuna cu sofranul. Intre timp voi pune orezul la fiert si ma voi apuca de facut sosul. Pentru rulorile de peste umplute cu legume am ales sa acompaniez cu un sos "olandez”, lungit cu lamaie, coaja de lamaie si albus de ou. Urmatorul meu pas va fi prepararea pestelui. Voi rula fileul de peste impreuna cu legumele sotate si ajutat de scobitoare il voi bloca si prepara in cuptor pentru cca 12-14 min la 170 de grade. Pasul urmator consta in preparearea inelelor de calamar si a orezului care, odata fiert, il voi raci, ca mai apoi sa fie tras la tigaie impreuna cu unt si ceapa verde. Voi folosi doua inele de calamar. Pentru un aport de culoare voi folosi sofran.

Frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz

Reţeta pentru frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz a fost realizată de Maria Crap, una dintre concurentele de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

-10 Saint Jacques (calibru 10\20 de preferinta proaspete)

-100 g unt

-120 g orez pentru risotto

-1 ceapa

-50 g de hribi uscati sau proaspeti (dar nu congelati)

-50 g parmesan ras

-1 praz tanar

-smantana pentru gatit

Mod de preparare:

Se pun nucile de Saint Jacques pe un bat de frigaruie, eu folosesc 5 Saint Jacques de persoana, adica o frigaruie cu trei si una cu doua nuci Saint Jacques.

Risotto de hribi: incep prin a pune la inmuiat hribii in apa calduta, cel putin o jumatate de ora, apoi intr-o nuca de unt pun ceapa (taiata marunt) la calit, apoi prepar o supa de legume (din cateva legume, dupa preferinta). Dupace se caleste ceapa, adaug orezul de risotto si hribii bine spalati si storsi, apoi sting totul cu un pahar de vin alb sec, dupa ce orezul a absorbit vinul incep sa adaug cate putin din supa de legume, pana ce orezul este fiert complet, apoi sting focul si adaug parmezanul razuit. In tot acest timp, prepar sosul de praz, mai intai spal prazul, apoi il tai foarte fin si il pun la calit in unt, apoi adaug un pic de vin alb, iar cand scade adaug smantana lichida si gata. Inainte sa aranjez farfuria, prajesc frigaruile de Saint Jacques in foarte putin unt, pentru a-i da culoare, cam 2 minute pe fiecare parte, pana devin translucide, apoi incep montajul farfuriei.

D.D.

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI - LUNI: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru MUCENICI

În articolul
REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Test IQ! Doar 1% dintre persoane pot identifica ceasul din imagine în 8 secunde / FOTO
Beauty & Lifestyle • la 15:43
Test IQ! Doar 1% dintre persoane pot identifica ceasul din imagine în 8 secunde / FOTO
  • Testează-și abilitățile
  • Vezi dacă poți identifica ceasul din imagine în timpul dat
De ce sforăie câinele. Toți stăpânii trebuie să știe
Beauty & Lifestyle • la 15:35
De ce sforăie câinele. Toți stăpânii trebuie să știe
  • Motivul pentru care sforăie câinele
  • Puțini stăptâni s-au gândit la asta
Banc: „Ce-o fi cu fumul ăla care se vede?”. Continuarea te va face să râzi pe cinste
Beauty & Lifestyle • la 14:58
Banc: „Ce-o fi cu fumul ăla care se vede?”. Continuarea te va face să râzi pe cinste
  • Bancuri amuzante
  • Glume tari
O româncă a arătat ce gătește cu alimentele pe care le găsește în gunoi, în Spania. Imaginile au devenit virale pe TikTok / VIDEO
Stiri internationale • la 14:48
O româncă a arătat ce gătește cu alimentele pe care le găsește în gunoi, în Spania. Imaginile au devenit virale pe TikTok / VIDEO
  • O româncă gătește cu alimente din gunoi
  • Imaginile au devenit virale
Ce este anxietatea financiară și cum se manifestă. Cum poate fi gestionată. Psiholog: "Este o formă patologică"
Stiri interne • la 14:30
Ce este anxietatea financiară și cum se manifestă. Cum poate fi gestionată. Psiholog: "Este o formă patologică"
  • Anxietatea financiară a devenit tot mai frecventă
  • Cum poate fi gestionată
  • Ce spun psihologii
A murit una dintre cele mai înalte femei din lume! Maria Feliciana dos Santos măsura 224,8 centimetri / FOTO
Stiri internationale • la 14:15
A murit una dintre cele mai înalte femei din lume! Maria Feliciana dos Santos măsura 224,8 centimetri / FOTO
  • Una dintre cele mai înalte femei a murit
  • Ce pasiuni avea Maria Feliciana dos Santos
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close