REȚETA ZILEI: „Lasagna” din merișoare și fistic
Publicat pe 16.03.2018 la 09:11 Actualizat pe 16.03.2018 la 10:29
Lasagna din merișoare și fistic este o prăjitură ideală pentru primirea unor oaspeți, care arată minunat pe masă și care are un gust și mai îmbietor.
Pentru ziua de astăzi (și nu numai), vă recomandăm un desert inedit care va satisface papilele gustative ale tuturor iubitorilor de dulciuri.
Lasagna din merișoare și fistic este o prăjitură ideală pentru primirea unor oaspeți, care arată minunat pe masă și care are un gust și mai îmbietor.
Ingrediente:
Pentru crustă:
- 36 de biscuiți rotunzi, cu cremă
- 118 ml unt nesărat, topit
Pentru stratul de cheesecake:
- 226 g cremă de brânză, moale
- 128 g zahăr pudră
- 113 g unt nesărat, moale
- 1 linguriță vanilie
- 310 ml frișcă
- 113 g fistic măcinat
- 113 – 170 g merișoare uscate
Pentru stratul de jeleu de merișoare:
- 1 pliculeț gelatină cu aromă de căpșuni
- 125 ml suc de merișoare fiert
- 175 ml sos de merișoare
- 1 l frișcă
Pentru topping:
- 500 ml frișcă
- 115-140 g ciocolată albă
- 85 g fistic tocat
- 85 g merișoare măcinate
Mod de preparare:
1. Pentru crustă, macină biscuiții până obții firmituri fine. Amestecă untul topit până obții o textură ca de nisip. Acoperă fundul unei tăvi cu crusta, apoi pune la congelator.
2. Într-un castron, amestecă untul cu crema de brânză, zahărul pudră și vanilia, până obții o cremă. Adaugă frișca și amestecă. Adaugă fisticul și merișoarele. Împrăștie umuplutura deasupra blatului. Pune la loc la rece, în frigider.
3. În alt castron, amestecă gelatina cu sucul de merișoare până cel dintâi se dizolvă. Cu un tel, amestecă cu sosul de merișoare. Odată la temperatura camerei, adaugă frișca și amestecă uniform. Toarnă peste blat și cremă.
4. Ține la frigider timp de 2-3 ore.
5. Acoperă cu frișcă și decorează cu „fundițe” de ciocolată albă, fistic și merișoare uscate.
Vă dorim delectare plăcută!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.