REȚETA ZILEI: Ruladă de dovleac cu cremă de brânză
Publicat pe 14.03.2018 la 08:52 Actualizat pe 14.03.2018 la 09:05
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm un desert delicios și ușor de prepaprat.
Pentru ziua de astăzi, vă recomandăm un desert delicios și ușor de prepaprat.
Rulada cu dovleac este un răsfăț pentru papilele gustative și este numai bună de preparat în zilele reci și ploiase, pentru a aduce niște culoare în serile gri.
- CITEȘTE ȘI Cheesecake cu lămâie şi căpşuni
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3/4 cupă făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță praf scorțișoară
- 1/4 linguriță praf cuișoare
- 1/4 linguriță ghimbir ras
- 1/8 linguriță praf allspice
- 1/4 linguriță sare
- 3 ouă mari
- 1 cupă zahăr granulat
- 2/3 cupă piure de dovleac
- zahăr pudră
Pentru cremă:
- 1 cutie cremă de brânză, la temperatura camerei
- 1/3 pachet unt, moale
- 1 cupă zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt.
2. Într-un castron, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul, allspice și sarea.
3. În alt bol, combină ouăle, zahărul și dovleacul.
4. Adaugă ingredientele uscate peste cele ude și amestecă până nu se mai vede făina.
5. Toarnă în tavă și coace timp de 13 minute.
6. Cât timp rulada este călduță, presară niște zahăr pudră, apoi rulează cu grijă blatul.
7. Amestecă, folosind un mixer de mână, crema de brânză, untul, zahărul și esența de vanilie. Desfă rulada, apoi împrăștie crema. Rulează la loc.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.