Cheesecake cu lămâie şi căpşuni
Publicat pe 13.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 13.01.2018 la 10:39
Cheesecake cu lămâie şi căpşuni, un deșert răcoritor ce are un gust dumnezeiesc de bun. Uşor de preparat şi cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
Cheesecake cu lămâie şi căpşuni, un deșert răcoritor ce are un gust dumnezeiesc de bun. Uşor de preparat şi cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
- Citeşte şi: Mousse de ciocolată neagră şi avocado
INGREDIENTE:
- O ceaşcă de făină;
- 1/4 cană de zahăr pudră;
- 1/4 linguriţă de coajă de lămâie;
- 1/8 linguriţă de sare;
- Şase linguri de unt;
- O ceașcă de gem de căpșuni;
- 500 de grame de cremă de brânză;
- 1/2 cană de zahăr granulat;
- Două linguriţe de amidon de porumb;
- 1/4 cană de iaurt;
- Două ouă;
- O lingură de suc proaspăt de lămâie;
- Două linguriţe de coajă de lămâie;
- 1/4 linguriţă de extract de vanilie;
- 100 de grame de căpşuni;
- O lămâie feliată;
- Încearcă şi: Mini tarte cu merișoare și brânză Brie
Mod de preparare:
Prentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează cu ulei de măsline o tavă de copt, apoi se lasă deoparte.
Într-un, se pune făina, zahărul pudră, 1/4 linguriţă de coajă de lămâie rasă, sarea şi untul. Se mixează până ce toate ingredientele se combină perfect şi untul se integrează perfect. Amestecul obţinut se întinde, în mod uniform, în tava de copt şi se coace timp de aproximativ 20-22 de minute. După ce acesta s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se lasă timp de 15 minute să se răcească. Deasupra se întinde, în mod uniform, un strat generos de gem de căpșuni,
- Încearcă şi: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
- Încearcă şi: Tartă de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale
Între timp, într-un alt bol, se pune crema de brânză, iaurtul şi zahărul granulat. Se mixează timp de aproximativ două minute până ce se obţine un amestec neted . Apoi se adaugă ouăle, sucul de lămâie, amidonul, vanilia şi 1/2 linguriţă de coajă de lămâie. Se mixează până ce toate ingredientele se combină perfect şi se obţine un amestec omogen. Crema obţinută se toarnă peste blatul răcit şi se întinde, în mod uniform pe toată suprafaţa blatului. Se introduce la cuptor şi se găteşte timp de aproximativ 28-32 de minute. După ce prăjitura este gata este gata, se lasă timp de o oră să se răcească pe un suport metalic. Înainte de servire se feliază şi se garniseşte cu frişcă şi felii de căpşuni şi lămâie.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.