Mini tarte cu merișoare și brânză Brie
Publicat pe 30.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 31.12.2017 la 08:47
Un preparat delicios și ușor de preparat. Mini tartele cu merișoare și brânză brie, un desert rafinat ce cu siguranță o să te cucerească de la prima degustare
Un preparat delicious și ușor de preparat. Mini tartele cu merișoare și brânză brie, un desert rafinat ce cu siguranță o să te cucerească de la prima degustare.
- Încearcă și: Paste cu broccoli şi piept de pui
INGREDIENTE:
- Un pachet blat pentru tartă (15 bucăți),pachețele de tartă, refrigerate;
- 100 de grame de brânză Brie;
- Frunze proasepte de busuioc;
- 200 de grame de merișoare;
- ¼ pahar de vin roșu;
- ¼ pahar de apă;
- O lingură de zahăr granulat;
- Încearcă și: Piept de pui cu prosciutto şi sparanghel
- Încearcă și: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade și se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Într-o cratiță mică se pune vinul roșu, merișoarele, apa și zahărul. Se fierbe la foc mediu, amestecând ocazional, timp de aproximativ 6-8 minute. După care se îndepărtează oala de pe aragaz și se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ cinci minute pțnă ce seosul capătă consistență.
- Încearcă și: Budincă de cartofi cu brânză şi usturoi
Pe tava de copt, se pun pachețelele de mini tarte, iar în fiecare se pune câte o bucățică de brânză Brie. Se introduce tava la cuptor și se gătesc timp de 7-8 minute până ce blatul capătă culoarea maro-aurie și brânza se topește. La final se asezonează fiecare pachețel cu o linguriță de sos de merișoare și frunze proaspete de busuioc. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.