Budincă de cartofi cu brânză şi usturoi
Publicat pe 23.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 23.12.2017 la 10:05
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat nemaipomenit de bun, această rețetă este soluția perfectă. Budinca de cartofi cu brânză şi usturoi, un preparat delicios ce se găteşte într-un timp foarte scurt.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat nemaipomenit de bun, această rețetă este soluția perfectă. Budinca de cartofi cu brânză şi usturoi, un preparat delicios ce se găteşte într-un timp foarte scurt.
- Încearcă și: Paste cu piept de pui, bacon și mazăre
INGREDIENTE:
- 600 de grame de cartofi, curăţati și feliaţi;
- Trei linguri de ulei de măsline;
- Trei căței de usturoi;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 150 de grame de brânză de capră;
- 1/4 cană de lapte;
- 1/3 cană de parmezan;
- O lingură de rozmarin;
- Încearcă și: Dovleac umplut cu năut şi quinoa
- Încearcă și: Pacheţele cu spanac şi brânză
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o teperatură de 180 de grade şi se tapetează cu ulei o tavă de copt ceramică, apoi se lasă deoparte. După ce s-au feliat cartofii, se pun într-un bol mare şi se amestecă cu ulei de măsline, usturoi, sare şi piper. După ce toate ingrediente s-au combinat, se aşează 1/3 din cantitatea de cartofi în vasul ceramic, apoi se adaugă 1/2 din cantitatea de brânză. Se repetă cu 1/3 din cantitea de cartofi şi restul de brânză, iar desupra se pun, în mod uniform, cartofii rămaşi. Se toarnă laptele, în mod egal, peste cartofi, apoi se presară parmezanul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul încins. Se lasă la copt timp de 30 de minute. După acest timp, se îndepărtează folia şi se mai ţin în cuptor timp de 15 minute până ce stratul superior de cartofi se rumeneşte. La final se asezonează cu rozmarin şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.