Dovleac umplut cu năut şi quinoa, un preparat plin de aromne inspirat din bucătăria africană. O reţetă deliciosă ce se pregăteşte foarte uşor.
- Încearcă şi: Paste cu piept de pui, bacon și mazăre
INGREDIENTE:
- Doi dovleci dulci;
- Două linguri de ulei de măsline;
- 3/4 cană de seminţe de quinoa;
- 1 1/2 ceşti de supă de pui;
- Şase frunze de varză kale;
- Doi căţei de usturoi, tocat mărunt;
- O linguriţă de oregano;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 450 de grame de năut;
- Coajă de portocală
- O lingură de suc proaspăt de portocale;
- 1/3 ceaşcă de merişoare uscate;
- 1/2 cană de parmezan ras;
- Încearcă şi: Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
- Încearcă şi: Pacheţele cu spanac şi brânză
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se taie pe jumătate fiecare dovleac, se îndepărtează seminţele şi se aşeză pe o tavă tapetată cu hărtie de copt. Se asezonează fiecare jumătate de dovleac cu ulei de măsline şi sare. Apoi se introduc la cuptor timp de aproximativ 45 de minute. După ce dovleacul s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească.
- Încearcă şi: Varză de Bruxelles cu bacon la cuptor
Între timp, într-o cratiţă mică, se pune supa de pui şi seminşele de quinoa. După ce supa a început să fiarbă, se pune capacul şi se fierb seminţele timp de aproximativ 12 minute. După ce acestea sunt gata, se îndepărtează oala de pe aragaz şi se lasă deoparte timp de 15 minute.
- Încearcă şi: O masă delicioasă! Paste Bolognese
Într-o tigaie mare, se încălzeşte uleiul de măsline apoi se adaugă varăa şi se căleşte timp de aproximativ patru minute, la foc mediu. După ce aceasta este gata , se reduce căldura, apoi se adaugă usturoiul, oregano, 1/2 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper, năutul, coaja de portocale şi sucul de portocale, seminţele de quinoa şi merişoarele. Se amestecă şi se mai ţine pe foc timp de trei minute.
- Încearcă şi: Supă de legume cu bacon şi parmezan
După ce dovoleacul s-a răcit se scoate pulpa, lăsând o margine de aproximativ un centimetru. Pulpa dovleacului se adaugă peste amestecul de quinoa şi năut,. iar apoi se adaugă, în mod uniform, în jumătăţile de dovlec din tavă. Se introduc la cuptor şi se lasă la copt, timp de 10 minute la o temperatuă de 180 de grade. La final se asezonează cu parmezan şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.