Supă de legume cu bacon şi parmezan
Publicat pe 15.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 15.12.2017 la 10:04
O masă plină de savoare şi foarte sănătoasă ce se obţine într-un timp foarte scurt. Supa de legume cu bacon şi parmezan, un prânz delicios şi aromat ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
O masă plină de savoare şi foarte sănătoasă ce se obţine într-un timp foarte scurt. Supa de legume cu bacon şi parmezan, un prânz delicios şi aromat ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
- Încearcă şi: Muşchi de porc cu legume la grătar
INGREDIENTE:
- Cinci felii de bacon;
- O lingură de ulei de măsline;
- Un dovlecel, tăiat în cuburi;
- Patru morcovi, tăiaţi în cubuleţe;
- Trei tulpini de ţelină, tăiate mărunt;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Patru căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- O varză kale, tocată mărunt;
- 700 de grame de roşii în bulion;
- Opt ceşti de supă de pui;
- O frunză de defin;
- 1 1/2 linguriţe de sare;
- 1 1/2 linguriţe de piper negru;
- O linguriţă de cimbru uscat;
- 150 de grame de paste;
- 450 de grame de fasole prefiartă;
- 100 de grame de parmezan;
- Încearcă şi: Supă de pui cu orez şi legume
- Încearcă şi: Supă cremă de porumb cu creveţi
Mod de preparare:
Într-o tigaie, se găteşte baconul, timp de aproximativ şase minute până ce acesta se rumeneşte pe amble părţi. Apoi se scoate pe o farfurie şi se lasă deoparte. Într-o oală mare, se adaugă o lingură de ulei de măsline, cuburile de dovlecel, ceapa, varza, morcovul şi usturoiul. Se călesc legumele timp de aproximativ 10 minute până ce acestea se înmoaie. Apoi se adaugă roşiile în bulion, supa de pui, frunza de dafin, sarea, piperul şi cimbrul. Se fierbe, la foc mediu, timp de 20 de minute. Între timp, într-o altă oală, se gătesc pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Odată ce legumele au fiert iar supa a căpătat consistenţa dorită, se îndepărtează frunza de dafin, iar apoi se adaugă fasolea, pastele şi baconul şi se mai ţine timp de aproximativ cinci minute pe aragz. La final se asezonează cu ulei de măsline şi parmezan ras şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.