Muşchi de porc cu legume la grătar
Publicat pe 09.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 09.12.2017 la 10:23
O reţetă plină de savoare ce te va cuceri de la prima degustare. Muşchiul de porc cu legume la grătar, un preparat delicios, uşor de obşinut şi foarte sănătos.
O reţetă plină de savoare ce te va cuceri de la prima degustare. Muşchiul de porc cu legume la grătar, un preparat delicios, uşor de obşinut şi foarte sănătos.
- Încearcă şi: Muşchi de porc la grătar cu mirodenii asiatice
ÎNGREDIENTE:
- Un muschi de porc;
- Trei căţei de usturoi;
- 1/4 ceşcă de oţet balsamic;
- Trei linguri de muştar Dijon;
- Două linguri de sirop de arţar;
- O lingură de ulei de măsline;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Încearcă şi: Supă de pui cu orez şi legume
- 150 de grame de broccoli;
- 100 de grame de roşii cherry;
- Un dovlecel;
- Două linguri de ulei de măsline;
- O linguriţă de pudră de usturoi;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de piper;
- 100 de grame de brânză Cheddar;
- Încearcă şi: Legume la cuptor cu parmezan şi verdeţuri
- Încearcă şi: Frigărui de pui cu portocale şi legume
Mod de preparare:
Într-un castron, se conbină oţetul balsamic, usturoiul, muştarul, siropul de arţar, uleiul de măsline, sare şi piperul. Apoi se pune muschiul de porc împreună cu amestecul de oţet într-o pungă resigilabilă (de tip zip-top), se agită bine pentru ca muschiul să fie complet acoperit de sosul de marinadă şi se introduce la frigider pentru aproximativ două ore.
Se decupează cu o foarfecă patru pătrate dintr-o folie de aluminiu și apoi se lasă deoparte . Într-un castron mare, se pun roşiile, broccoli, feliile de dovlecel, apoi se amestecă cu ulei de măsline, pudră de usturoi, sare şi piper. Se aşează legumele, în mod egal în fiecare pătrat din folie de aluminiu și se împachetează.
- Încearcă şi: Cartofi copţi cu bacon şi brânză Cheddar
Se preîncălzeşte un grătar de aragaz la o temperatură de 180 de grade şi se pulverizează cu ulei de măsline. După ce acesta a atins temperatura, se aşează muşchiul de porc şi se găteşte timp de aproximativ 12-15 minute pe fiecare parte. După ce carnea este gata se scoate pe un platou de lem şi se lasă timp de 10 minute să se odihnească. Între timp, se pun pachetele de legume pe grătar, la foc mediu,se acoperă grătarul şi se lasă să se gătească timp de aproximativ 10-12 minute. Imediat după ce acestea sunt gata, se asezonează cu brânză Cheddar. Se servesc imediat alături de muschiul de porc.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.