Un preparat rafinat! Cartofi dulci cu nuci glazurate în whisky
Publicat pe 03.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 03.12.2017 la 11:19
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat deosebit şi plin de gust, această reţetă de cartofi dulci cu nuci glazurate în whisky este soluţia perfectă.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat deosebit şi plin de gust, această reţetă de cartofi dulci cu nuci glazurate în whisky este soluţia perfectă.
- Încearcă şi: Biscuiţi de casă cu cremă de brânză şi fructe
INGREDIENTE:
- Trei kilograme de cartofi dulci;
- 150 de grame de nuci;
- Două linguri de unt;
- Două linguri de ulei de nucă de cocos;
- 2/3 ceaşcă de miere;
- 3/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/2 lingură de nucşoară măcinată;
- 1/4 linguriţă de piper;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/4 cană de whisky;
- Două mere, tăiate în bucăţi mici;
- Încearcă şi: Chec cu banane şi fulgi de ciocolată
- Încearcă şi: Brioşe cu mere şi ghimbir
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se aşează grătarul suport la mijlocul acestuia, iar deasupra se pune o folie de aluminiu. Se spală bine cartofii dulci, iar apoi se aşează pe gratarul cuptorului. Se gătesc timp de aproximativ 45-50 de minute. După ce aceştia sunt gata se scot pe o farfurie şi se lasă să se răcească, apoi se taie în cubuleţe.
- Încearcă şi: Budincă de vanilie și ciocolată
Într-o tigaie, la foc mediu, se pun nucile şi se călesc timp de 3-4 minute, apoi se adaugă untul şi uleiul de cocos, iar după ce untul s-a topit se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă timp de aproximativ 4-5 minute. După ce amestecul a început să fiarbă se adaugă 1/4 cană de whisky şi se mai ţine pe foc timp de cinci minute până ce sosul se reduce şi capătă consistenţă.
- Încearcă şi: Tartă de căpșuni cu cremă de brânză
Se tapetează cu ulei o tavă de copt şi se aşează alternativ bucăţile de cartofi şi cele de mere, iar peste acestea se toarnă în mod uniform compoziţia de nuci şi whisky. Se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 25-30 de minute. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.