Un desert delicios ce se prepară uşor. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reţetă inedită, biscuiţii de casă cu cremă de brânză şi fructe sunt soluţia perfectă.
- Încearcă și: Ardei umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa
INGREDIENTE:
- 1 3/4 ceşti de făină;
- 1/2 linguriţă de praf de copt;
- 1/8 linguriţă de bicarbonat de sodiu;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/2 lingură de unt;
- 3/4 cană de zahăr granulat;
- Două linguri de brânză topită;
- O linguriţă de coajă de lămâie;
- O linguriţă de esenţă de vanilie;
- Un ou;
- 100 de grame de zmeură;
- 100 de grame de afine;
- 1/2 portocală;
- 100 de grame de căpşuni;
- Pentru crema de brânză-
- 200 de grame de brânză topită;
- Două linguriţe de lapte;
- 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie;
- O cană de zahăr pudră;
- Încearcă și: Pizza cu legume şi mozzarella
- Încearcă și: Chec cu banane şi fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 160 de grade. Se tapetează cu hărtie de copt o tavă şi se lasă deoparte. Într-un bol mediu, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Într-un alt vas, se combină untul, zahărul şi brânza topită. Se mixează până ce ingredientele se combină perfect şi s eobţine o compoziţie pufoasă. Apoi se adaugă esenţa de vanilie, oul şi coaja de lămâie. Se amestecă până ce acestea se incorporează. Treptat se adaugă amestecul de făină şi se mixează până ce se obţine un aluat omogen. Cu ajutorul unei linguri se foarmează din alutul obţinut mai multe bile ce se aşează în tava de copt, apoui se presează cu mâna întinzând fiecare bilă în parte. Se introduce tava în cuptor şi se coc biscuiţii timp de aproximativ 10 minute. După ce aceştia sunt gata se lasă cinci minute să se răcească înainte de a se transfera pe un platou.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.