Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
Publicat pe 19.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 19.12.2017 la 10:22
Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu afine au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat fresh ce se prepară într-un timp foarte scurt.
Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu afine au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat fresh ce se prepară într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE:
- 1 ½ plus o lingură de făină albă;
- ¾ ceșcă de ovăz;
- ½ cană de zahăr brun;
- O lingură de praf de copt;
- ½ linguriță de scorțișoară;
- ½ linguriță de sare;
- O cană de lapte;
- Două ouă;
- Două lingurițe de esență de vanilie;
- O cană de afine;
- Încearcă și: Biscuiţi de casă cu ciocolată şi mentă
- Încearcă și: Tartă de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o teperatură de 180 de grade și se tapetează cu ulei o tavă de copt pentru brioșe, iar la final în fiecare formă se pune câte o hârtie de copt și se lasă tava deoprate.
Într-un bol mare, se amestecă 1 ½ căni de făină, ovăzul, zahărul brun, praful de copt, scorțișoarași sarea. Într-un alt bol, se combină laptele, untul, ouăle și esența de vanile. Apoi, după ce acestea sunt combinate perfect, se adaugă peste amestecul de făină și se amestecă până ce toate ingredientele se combină și se obține un aluat omogen. La final se adaugă afinele și o lingură de făină, se amestecă până ce acestea se intrgrează.
Se pune alutul, în mod egal, în fiecare formă și apoi se introduce tava în cuptor. Se coc aproximativ 18-20 de minute până ce brioșele capătă culoarea maro-aurie. La final, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute înainte de a se scoate brioșele din forme.