Biscuiţi de casă cu ciocolată şi mentă
Publicat pe 13.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 13.12.2017 la 10:01
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reţetă inedită, biscuiţii de casă cu ciocolată şi mentă sunt soluţia perfectă. O reţetă delicioasă ce se prepară rapid şi care cu siguranţă este pe gustul tuturor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reţetă inedită, biscuiţii de casă cu ciocolată şi mentă sunt soluţia perfectă. O reţetă delicioasă ce se prepară rapid şi care cu siguranţă este pe gustul tuturor.
INGREDIENTE:
- Cinci linguri de unt;
- Două linguri de iaurt;
- 3/4 ceaşcă de zahăr brun;
- 1/4 cană de zahăr granulat;
- Un ou;
- 1 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie;
- 3/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu;
- 1 3/4 ceşti de făină;
- 50 de grame de fulgi de ciocolată;
- 560 de grame de dropsuri de mentă;
- Încearcă şi: Biscuiţi de casă cu cremă de brânză şi fructe
- Încearcă şi: Chec cu banane şi fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un bol mare, se adaugă untul, iaurtul, zahărul brun şi zahărul granulat. Se mixează, la viteză medie, timp de aproximativ patru minute, până ce compoziţia devine pufoasă. Apoi se adaugă oul şi esenţa de vanilie şi se amestecă până ce acestea se integrează complet. Se adaugă bicarbonatul şi făina se mixează, la videză scăzută, până când aceasta se integrează complet şi aluatul capătă consistenţa dorită. La final se adaugă chipsurile de ciocolată şi dropsurile de mentă şi se amestecă cu o spatulă. Se introduce amestecul la frigider timp de aproximativ o oră.
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează o tavă cu hărtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, se porţionează aluatul şi se aşează în tava de copt. Se introduc în cuptor şi se lasă la copt timp de aproximativ 10 minute. După ce aceştia sunt gata se lasă să se răcească timp de cinci minute după care se transferă pe un platou de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.