Pacheţele cu spanac şi brânză
Publicat pe 18.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.12.2017 la 12:33
Cu siguranţă pacheţelele cu spanac şi brânză o să te cucerească de la prima degustare. O reţetă pe care toate gospodinele o vor adora. Se găteşte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
Cu siguranţă pacheţelele cu spanac şi brânză o să te cucerească de la prima degustare. O reţetă pe care toate gospodinele o vor adora. Se găteşte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Varză de Bruxelles cu bacon la cuptor
INGREDIENTE:
- Patru felii de bacon;
- 220 de grame de cremă de brânză;
- Două ouă;
- 1/2 linguriţă de pudră de usturoi;
- 1/4 linguriţă de piper negru;
- 1/4 linguriţă de oregano;
- 300 de grame de spanac;
- 100 de grame de brânză feta;
- 1/4 cană de parmezan;
- Două foi de aluat de foietaj, refrigerat;
- Încearcă şi: O masă delicioasă! Paste Bolognese
- Încearcă şi: Supă de legume cu bacon şi parmezan
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grame și se tapetează cu ulei de măsline o tavă de copt pentru brioşe. Într-o tigaie, la foc mediu, se prăjeşte baconul timp de aproximativ opt minute până ce acesta se rumeneşte pe ambele părţi. După ce baconul este gata, se lasa să se răcească și se taie în bucăţi mici, apoi se lasă deoparte.
Într-un bol mic, se pune crema de brânză şi se încălzeşte timp de aproximativ 20 de secunte, în cuptorul cu microunde. După ce aceasta se topeşte, se amestecă cu un ou, praf de usturoi, piper şi oregano.
- Încearcă şi: Tartine din cartofi dulci cu nuci şi brânză de capră
Într-un bol, se amestecă spanacul, brânza feta, parmezanul şi bucăţile de bacon. Apoi se adaugă amestecul de cremă de brânză şi se amstecă până ce toate ingredientele se combină perfect.
- Încearcă şi: Piept de pui cu varză de Bruxelles și bacon
Se întinde foia de aluat peste tava de copt şi se asează în aşa fel încât fiecare formă de brioşă să fie acoperită de câte un pătrat de aluat. Apoi, se pune câte o lingură din compoziţia de spanac în fiecare formă. După ce toate acestea au fost umplute, se unesc colţurile pătratelor de foietaj şi se ung cu ou.
Se întroduce tava la cuptor, timp de aproximatv 20 de minute, până când aluatul capăta culoarea maro-aurie. După ce acestea sunt gata se lasă timp de 10 minute să se răcească apoi se scot din forme. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.