Tartine din cartofi dulci cu nuci şi brânză de capră
Publicat pe 12.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 12.12.2017 la 10:02
Dacă vrei să prepari un mic dejun rapid şi bun, tartinele din cartofi dulci cu nuci şi brânză de capră sunt soluţia perfectă. O gustare delicioasă care te ajută să ai o siluetă de invidiat.
Dacă vrei să prepari un mic dejun rapid şi bun, tartinele din cartofi dulci cu nuci şi brânză de capră sunt soluţia perfectă. O gustare delicioasă care te ajută să ai o siluetă de invidiat.
- Încearcă și: Salată cu roșii cherry, bacon și porumb
INGREDIENTE:
- Doi cartofi dulci, tăiaţi în felii;
- Două linguri de ulei de măsline;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Două linguriţe de oţet balsamic;
- 1/2 linguriţă de sirop de arţar;
- 1/4 cană de nuci prăjite;
- O ceapă mică, tăiată mărunt;
- 1/2 măr;
- Trei linguri de merişoare uscate;
- O lingură de rozmarin;
- 60 de grame de brânză de capră;
- Încearcă și: Piept de pui cu varză de Bruxelles și bacon
- Încearcă și: Supă de pui cu orez şi legume
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 190 de grade şi se tapetează o tavă cu hărti de copt. Se asezonează feliile de catofi dulci cu sare, piper şi ulei de măsline şi se aşează, într-un singur strat, în tava de copt. Se introduce tava în cuptor şi se coc cartofii timp de aproximativ de 20 de minute până ce aceştia capătă culoarea maro-aurie. Între timp, într-un castron, se combină oţetuşl balsamic, muştarul şi siropul de arţar. Apoi se adaugă, mărul tăiat mărunt, nucile și merişorele. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, iar apoi se adaugă rozmarinul. Imediat după ce cartofii sunt gata, se adaugă jumătate din catitatea de brânză, în mod egal, pe fiecare felie. După ce aceştia s-au răcit se pune compoziţia de măr şi nuci pe fiecare felie, în mod uniform, iar la final se adaugă restul de brânză. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.