O masă delicioasă! Paste Bolognese
Publicat pe 16.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 16.12.2017 la 10:04
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu o reţetă delicioasă şi ușor de pregătit, pastele Bolognese sunt soluţia potrivită. Un preparat plin de arome care te va cuceri de la prima degustare.
![O masă delicioasă! Paste Bolognese](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2017%2F12%2F14%2F152065%2Fpaste-01.jpg&w=1200)
O masă deliciosă! Paste Bolognese
https://www.wellplated.com
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu o reţetă delicioasă şi ușor de pregătit, pastele Bolognese sunt soluţia potrivită. Un preparat plin de arome care te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Piept de pui cu broccoli, orez şi brânză Cheddar
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- Trei morcovi, tocaţi mărunt;
- O ceapă, tocată mărunt;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Un kilogram de carne tocată de curcan;
- Trei căţei de usturoi;
- O lingură de oregano;
- 1/4 linguriţă de fulgi de ardei;
- O cană de vin roşu;
- 450 de grame de roşii în bulion;
- Trei linguri de pastă de tomate;
- 1/2 ceaşcă de lapte;
- 250 de grame de paste Fettuccine;
- 50 de grame de parmezan;
- Frunze de busuioc;
- Încearcă şi: Ardei umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa
- Încearcă şi: Salată de paste cu bacon, roșii cherry și spanac
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, se încălzeşte uleiul de măsline. Apoi se adaugă morcovul, ceapa, sarea şi piperul. Se gătesc legumele timp de aproximativ şapte minute până ce acestea se înmoaie. Se adaugă carnea de curcan şi se găteşte timp de aproximativ trei minute. După ce carnea s-a călit, se adaugă usturoiul, oregano şi fulgii de ardei şi vinul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect şi se lasă să se gătească timp de aproximativ două minute. Apoi se adaugă rosiile in bulion, pasta de tomate şi laptele. Se amestecă şi se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute până ce compozitia capata consistenta dorita.
- Încearcă şi: Supă cremă de curry cu dovleac şi unt de arahide
Între timp, într-o oală cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea au fiert, se clătesc sub un jet de apă rece şi se transferă într-un bol mare, iar peste adăugaţi sosul şi amestecaţi până ce pastele şi sosul se combină perfect. Se asezonează cu parmezan ras şi frunze de busuioc şi se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.