Piept de pui cu broccoli, orez şi brânză Cheddar
Publicat pe 29.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 29.11.2017 la 10:02
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios şi sănătos, această reţetă este soluţia perfectă. În mai puţin de 60 de minute poţi obţine un preparat delicios ce are un gust dumnezeiesc de bun.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios şi sănătos, această reţetă este soluţia perfectă. În mai puţin de 60 de minute poţi obţine un preparat delicios ce are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Ardei umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa
INGREDIENTE:
- 1 3/4 ceşti de supă de pui;
- Două căni de orez;
- 200 de grame de broccoli;
- O linguriță de ulei de măsline;
- Un piept de pui, tăiat în cuburi;
- 3/4 linguriţă de sare;
- 34 linguriţă de pudră de usturoi;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Două linguri de făină;
- Trei linguri de muştar;
- Două căni de lapte;
- 1/3 cană de iaurt;
- 1 1/2 căni de brânză cheddar;
- Încearcă şi: Piure de cartofi cu parmezan și verdețuri
- Încearcă şi: Salată de paste cu bacon, roșii cherry și spanac
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează cu ulei o tavă de copt. Într-o oală medie, se adaugă supa de pui, orezul şi broccoli. Se lasă să fiarbă, iar când supa a dat în clocot, apoi se pune capacul şi se găteşte timp de aproximativ cinci minute. După ce aceastea au fiert se îndepărtează oala de pe foc şi se lasă deoparte timp de cinci minute. Între timp, se încălzeşte uleiul de măsline, într-o oală mare, se adaugă cuburile de pui, 1/2 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de pudră de usturoi şi 1/4 linguriţă de piper. Se găteşte timp de aproximativ cinci minute, la foc mediu până ce puiul nu mai are culoarea roz. Apoi se scoate totul pe un platou de servire. Într-un bol mic, se amestecă făina şi laptele până ce acestea se combină perfect, apoi se adaugă într-o tigaie. Se găteşte la foc mediu, timp de şapte minute, până ce sosul capăta consistenţă. Apoi se îndepărtaeză de pe foc şi se amestecă cu smântâna, 1/4 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de piper şi 1/4 linguriţă de pudră de usturoi. În tava de copt, se pune amestecul de orez şi broccoli, apoi puiul şi sosul de Dijon. Se amestecă ușor, iar deasupra se pune brânza. Se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 25 de minute. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.