Piure de cartofi cu parmezan și verdețuri
Publicat pe 27.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 12.07.2018 la 14:43
O rețetă simplă care te va face să te lingi pe degete. Piureul de cartofi cu parmezan și verdețuri, un preparat aromat, ușor de gătit și foarte sănătos.
O rețetă simplă care te va face să te lingi pe degete. Piureul de cartofi cu parmezan și verdețuri, un preparat aromat, ușor de gătit și foarte sănătos.
- Încearcă și: Supă cremă de curry cu dovleac şi unt de arahide
INGREDIENTE:
- 2 ½ lingurițe de sare;
- Un kilogram de cartofi, tăiați în cuburi;
- O cană de iaurt;
- Două linguri de unt;
- ½ linguriță de piper;
- Trei linguri de ceapă verde, tocată mărunt;
- ½ linguriță de cimbru;
- ¼ cană de parmesan;
- Încearcă și: Risotto cu ciuperci şi spanac
- Încearcă și: Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki
Mod de preparare:
Într-o oală mare, la foc mediu, se pun cuburile de cartofi la fiert, se gătesc aproximativ 15 minute. La final, după ce aceștia sunt gata, se scurge apa și se transferă cartofii în vasul unui blender. Se adaugă iaurtul, untul, piperul, ceapa verde, cimbrul și sarea. Se mixează timp de câteva minute până ce toate ingredientele se combină perfect și compoziția capătă consistența dorită. La final se transferă compoziția într-un vas de servire și se asezonează cu parmezan. Se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.