Risotto cu ciuperci şi spanac
Publicat pe 17.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 17.11.2017 la 13:22
Un preparat delicios şi sănătos. Risotto cu ciuperci şi spanac, o reţetă ce se prepară foarte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
Un preparat delicios şi sănătos. Risotto cu ciuperci şi spanac, o reţetă ce se prepară foarte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă și: Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki
INGREDIENTE:
- 450 de grame de ciuperci;
- Patru ceşti de supă de pui;
- Trei linguri de ulei de măsline;
- Cinci căţei de usturoi;
- 450 de grame de spanac;
- 1 1/2 linguriţe de sare;
- 3/4 linguriţă de piper;
- O lingură de unt;
- Un bulb de fenicul;
- 1/2 ceapă, tăiată în cubuleţe;
- O cană de orz;
- O linguriţă de cimbru;
- O frunză de dafin;
- 1/2 cană de vin alb;
- Încearcă și: Brioşe cu mere şi ghimbir
- Încearcă și: Ravioli cu spanac şi creveţi
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se încălzeşte uleiul de măsline şi se adaugă ciupercile, 1/2 linguriţă de sare, un căţel de usturoi. Se gătesc aproximativ 3-4 minute până ce ciupercile se înmoaie şi se rumenesc. După ce acestea sunt gata se transferă într-un bol mic şi se lasă deoparte. Se adaugă în aceeaşi oală trei cţtei de usturoi. După ce aceştia s-au călit se adaugă spanacul, 1/2 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper. Se pune capacul şi se găteşte, la abur, timp de trei minute. Api se îndepărtează capacul şi se mai găteşte timp de două minute, amestecând constant. Se transferă spanacul într-un alt vas şi se lasă deoparte. Se reduce căldura, se daugă untul şi o lingură de ulei de măsline, în aceeaşi oală. Se încălzeşte până ce untul se topeşte complet, apoi se adaugă feniculul şi ceapa. Se gătesc timp de cinci minute, la foc mediu, amestecând constant, până ce acestea se înmoaie. Se adaugă orzul şi se amestecă pnă ce acesta se combină cu untul şi uleiul de măsline. Se căleşte timp de două minute, apoi se adaugă cimbrul, frunza de dafin, usturoiul, 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper. Se adaugă vinul, se amestecă şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ trei minute. În vasul în care se găteşte orzul, se adaugă două ceşti de supă de pui şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute până ce acesta este absorbit. Apoi se adaugă restul de două ceşti de supă, se reduce focul şi se lasă să fiarbă timp de 25 de minute până ce orzul devine cremos. Pentru servire , se pune orzul în boluri împreună cu spanacul şi ciupercile.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.