Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki
Publicat pe 16.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 16.11.2017 la 12:28
Un preparat savuros şi plin de gust. Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki, o reţetă fresh ce se obţine într-un timp foarte scurt.
Un preparat savuros şi plin de gust. Burger de curcan cu ananas şi sos teriyaki, o reţetă fresh ce se obţine într-un timp foarte scurt.
- Încearcă şi: Ravioli cu spanac şi creveţi
INGREDIENTE:
- 500 de grame de carne tocată de curcan;
- 1/4 cană de pesmet;
- Trei căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- O lingură de ghimbir;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 1/4 cană de pătrunjel, tocat mărunt;
- Patru inele de ananas;
- O ceapă roşue, tăiată în rondele;
- Patru chifle;
Încearcă şi: Paste cu sos de avocado și sparanghel
Încearcă şi: Pulpe de pui cu spanac și brânză
-Pentru sosul terizaki-
- 1/4 cană de suc de ananas;
- 1/2 cană de sos de soia;
- Două linguri de oţet balsamic;
- O lingură de miere;
- O lingură de usturoi, tocat mărunt;
- Două linguriţe de ghimbir, tocat mărunt;
- O lingură de amidon de porumb;
- Încearcă şi: Supă cremă de dovleac și mere
- Încearcă şi: Creveţi cu lămâie şi quinoa
Mod de preparare:
Într-o cratiţă mică, la foc mediu, se combină sucul de ananas, sosul de soia, oţetul balsamic, mierea, usturoiul şi ghimbirul.Se pune capacul şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ două minute. După ce sosul a început să fiarbă se îndepărtează capacul şi se mai ţine pe foc timp de un minut, amestecând constant. Între timp, într-un castron mic, se combină amidonul de porumb cu o lingură de apă.
Într-un castron mare, se mestecă carnea tocată, pesmetul, usturoiul, ghimbirul, piperul, pătrunjelul şi trei linguri din sosul obţinut. Din compoziţia obţinută se formează patru chiftele care se refrigerează timp de aproximativ 30 de minte.
Se preîncălzeşte un grătar de aragaz, la foc mediu, apoi adaugaţi inelele de ananas şi feliile de ceapă. Se gătesc timp de aproximativ trei minute pe fiecare parte. După ce acestea sunt gata se scot pe un platou de servire şi se adaugă chiftelele pe grătar. Se gătesc timp de 4-5 minute pe fiecare parte până ce acestea sunt rumenite perfect. La final, se lasă burgerii să se odihnească timp de aproximativ cinci minute.
Pentru servire: se taie chifele pe jumătate, se adaugă sosul teriyacki, în mod uniform, pe jumătatea inferioară a chiflei, deasupra se aşează burgerul de curcan, un inel de ananas, o felie de ceapă, iar deasupra se aşează cealaltă jumătate de chiflă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.