Paste cu sos de avocado și sparanghel
Publicat pe 07.11.2017 la 09:50 Actualizat pe 08.11.2017 la 09:40
O rețetă simplă și inedită. Pastele cu sos de avocado și sparanghel, un preparat delicios ce se pregătește în mai puțin de 20 de minute.
O rețetă simplă și inedită. Pastele cu sos de avocado și sparanghel, un preparat delicios ce se pregătește în mai puțin de 20 de minute.
- Încearcă și: Pulpe de pui cu spanac și brânză
INGREDIENTE:
- 250 de gramed e paste;
- O legătură de sparanghel;
- Un avocado;
- Doi căței de usturoi, tocați mărunt;
- ¼ cană de iaurt;
- Pătrunjel proaspăt;
- Busuioc proaspăt;
- Două linguri de usc de lămâie;
- ½ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper;
- O lingură de ulei de măsline;
- Patru cepe verzi, tocate mărunt;
- O ceașcă de mazăre;
- Parmezan;
- Încearcă și: Salată de pui cu castraveţi şi ghimbir
Mod de preparare:
Într-o oală mare, cu apă și sare se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, Cu aproximativ trei minute înaite ca acestea să fie gata se adaugă sparanghelul. La final se scurg pastele și se clătesc sub un jet de apă rece. Se transferă într-un bol și se lasă deoparte.
În vasul unui blender, se adaugă avocado, usturoiul, iaurtul, patrunjelul, busuiocul sucul de lămâie, sarea și piperul. Se mixează timp de două minute pțnă ce toate ingredientele se combină perfect și se obșine o pastă omogenă.
Într-o cratiță mare, se încălzește uleiul de măsline, la foc mediu. Se adaugă ceapa și se călește timp de două minute. Apoi se adaugă mazărea și se mai lasă pe foc timp de 2-3 minute până ce aceasta devine moale. Se îndepărtează de pe foc și se amestecă cu pastele și sparanghel, apoi se adaugă sosul de avocado și se amestecă pțnă ce toate ingredientele se combină. Se asezonează cu parmezan, sare și piper și se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.