Salată de pui cu castraveţi şi ghimbir
Publicat pe 05.11.2017 la 10:49 Actualizat pe 05.11.2017 la 19:18
Dacă îți dorești un preparat plin de gust și sănătos, salata de pui cu castraveţi şi ghimbir este soluţia perfectă. O rețetă simplă ce te ajută să îți menții silueta perfectă. Se pregătește într-un timp foarte scurt și are un gust dumnezeiesc de bun.
Dacă îți dorești un preparat plin de gust și sănătos, salata de pui cu castraveţi şi ghimbir este soluţia perfectă. O rețetă simplă ce te ajută să îți menții silueta perfectă. Se pregătește într-un timp foarte scurt și are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Supa de broccoli cu brânză cheddar
INGREDIENTE:
- Două căni de lapte de cocos;
- Două tulpini de lemongrass, tăiate mărunt;
- 1 1/2 linguriţe de ghimbir, dat prin răzătoare;
- Trei linguri de Fish Sauce;
- Două linguri de zahăr brun;
- O linguriţă de sos de usturoi;
- Un piept de pui, tăiat în bucăţi mici;
- Coja de la o lămâie, dată prin răzătoare;
- Sucul de la o lămâie;
- 1-2 linguriţe de oţet balsamic;
- Un castravete, tăiat mărunt;
- 1/2 ceapă, tăiată mărunt;
- Patru roşii cherry;
- Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
- Mentă proaspătă, tocată mărunt;
- Încearcă şi: Piept de pui cu legume şi sos de miere
Mod de preparare:
Într-o tigaie de mărime medie, se combină laptele ne nucă de cocos, ghimbirul, sosul de peşte, coaja de lămâie, zahărul brun şi sosul de usturoi. Se adaugă bucăţile de pui şi se lasă la fiert timp de 4-5 minute până ce carnea este gătită. Se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă până ce acesta se combină cu restul ingredientelor. Apoi se transferă puiul într-un castron şi se amestecă cu castravetele, ceapa şi roşiile cherry. într-un castron mic, se combină două linguri de sos din tigaie cu oţetul balsamic. Se asezonează cu amestecul de oţet balsamic, pătrunjel proaspăt şi mentă şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.