Piept de pui cu legume şi sos de miere
Publicat pe 03.11.2017 la 09:45 Actualizat pe 03.11.2017 la 09:55
Un preparat sănătos şi plin de arome. Pieptul de pui cu legume gătit în folie de aluminiu este un preparat ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un preparat ce are un gust dumnezeiesc de bun.
Un preparat sănătos şi plin de arome. Pieptul de pui cu legume gătit în folie de aluminiu este un preparat ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o reţetă ce are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Supă de dovleac cu alune şi busuioc
INGREDIENTE:
- Patru piepţi de pui;
- Sare şi piper;
- Două linguri de ulei de măsline;
- O conservă de porumb;
- Un dovlecel;
- 1/2 ardei roşu;
- 1/2 ceapă, tăiată mărunt;
- Pătrunjel proaspăt;
- Pentru sosul de miere -
- 1/2 cană de sos barbecue;
- Trei linguri de miere;
- Două linguri de oţet balsamic;
- 1/2 linguriţă de boia de ardei;
- 1/4 linguriţă de pudră de chili;
- Încearcă şi: File de somon cu sos de lămâie și smântână
- Încearcă şi: Frigărui de pui cu lămâie
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte grătarul, la foc mediu. Se porâionează o folie de aluminiu în patru bucăâi egale şi se aşează pe blatul din bucătărie. În mijlocul fiecărui pătrat se aşează căte un piept de pui, iar lângă se aşează legumele. Se asezonează fiecare piept de pui cu sare, piper şi ulei de măsline. Într-un castron, se combină sosul de barbecue, mierea, oţetul balsamic, boiaua de ardei şi pudra de chili. Se unge fiecare bucată de carne cu sosul cu jumătate din cantitatea de sos obţinut. Se sigilează fiecare pachet de aluminiu şi se aşează pe grătarul încins. Se găteste timp de aproximativ 15-20 de minute, în funcţie de grosimea pieptului de pui. După ce carnea este gata, se desigilează fiecare pachet şi se asezonează cu sosul de miere şi pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.