File de somon cu sos de lămâie și smântână
Publicat pe 30.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 30.10.2017 la 10:12
Fileul de somon cu sos de lămâie și smântână, un preparat sănătos şi plin de savoare. În mai puţin de 20 de minute poţi obţine un prânz delicios ce te ajută să îţi menţii silueta perfectă.
Fileul de somon cu sos de lămâie și smântână, un preparat sănătos şi plin de savoare. În mai puţin de 20 de minute poţi obţine un prânz delicios ce te ajută să îţi menţii silueta perfectă.
- Încearcă și: Frigărui de pui cu lămâie
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- Patru fileuri de somon;
- Trei căței de usturoi;
- O ceașcă de smântână;
- ½ ceașcă de supă de pui;
- Suc de lămâie;
- O linguriță de amidon de porumb;
- O lingură de apă;
- Mărar proaspăt;
- Încearcă și: Creveți cu legume și avocado
- Încearcă și: Supă cremă de curcan şi ciuperci
Mod de preparare:
Într-o tigaie medie, se încălzește uleiul de măsline, la foc mediu. Se asezonează somonul cu sare și piper și se pune în uleiul încins. Se gătește timp de cinci minute pe fiecare parte. După ce peștele este gătit se transferă pe o farfurie și se lasă deoparte. Se adaugă usturoiul, în tigaia în care s-a gătit somonul și se călește timp de aproximativ un minut. Apoi se adaugă supa de pui, smântâna și sucul de lămâie, se amestecă și se lasă la fiert. Într-un castron se combină amidonul de porumb și apa, iar apoi se adaugă peste sosul din tigaie. Se gătește aproximativ patru minute până ce acesta capătă consistență. Se adaugă somonul și se mai ține pe foc aproximativ două minute. Se asezonează cu mărar proaspăt și se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.