Supă cremă de curcan şi ciuperci
Publicat pe 25.10.2017 la 09:56 Actualizat pe 25.10.2017 la 10:05
Un prânz delicios şi sănătos ce se prepară rapid. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o masă plină de arome, supa cremă de curcan cu ciuperci este soluţia perfectă.
Un prânz delicios şi sănătos ce se prepară rapid. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o masă plină de arome, supa cremă de curcan cu ciuperci este soluţia perfectă.
- Încearcă şi: Piept de pui cu broccoli şi caju
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- 100 de grame de ciuperci, feliate;
- Doi morcovi, feliaţi;
- O ţelină, feliată;
- O ceapă, tăiată mărunt;
- Două linguri de făină;
- Trei căni de supă de pui;
- O cană de orez;
- O ceaşcă de smântână;
- Sare şi piper;
- 300 de grame de piept de curcan, tăiat în cubuleţe;
- Pătrunjel proaspăt;
- Încearcă şi: Paste cu pui şi sparanghel
- Încearcă şi: Orez cu legume și creveți
Mod de preparare:
Într-o oală mare, la foc mediu, se pune uleiul de măsline, ciupercile, mocovii, ţelina şi ceapa. Se călesc timp de aproximativ cinci minute. Apoi se adaugă făina şi se gătesşte timp de 1-2 minute, amestecând constant. Se adaugă supa de pui şi smântâna şi se lasă să fiearbă. Se adaugă orezul, se reduce focul şi se lasă pe foc până ce orezul este gătit. Se adaugă cubuleţele de carne şi se mai ţine pe foc aproximativ cinci minute. La final se asezonează cu sare, piper şi pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.