Paste cu pui şi sparanghel
Publicat pe 23.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 23.10.2017 la 10:06
Dacă vrei să-i delectezi pe cei apropiaţi cu o reţetă de-a dreptul gustoasă, pastele cu pui şi sparanghel sunt soluţia perfectă. Un preparat ce se găteşte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
Dacă vrei să-i delectezi pe cei apropiaţi cu o reţetă de-a dreptul gustoasă, pastele cu pui şi sparanghel sunt soluţia perfectă. Un preparat ce se găteşte uşor şi are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Orez cu legume și creveți
INGREDIENTE:
- 200 de grame de paste;
- 1 1/2 linguri de ulei de măsline;
- Doi pipţi de pui;
- Sare şi piper;
- O linguriţă de oragano;
- Trei linguri de unt;
- 1 1/2 linguri de usturoi, tocat mărunt;
- O legătură de sparanghel;
- 1/2 ceaşcă de smântână;
- Sucul de la o lămâie;
- 1/2 linguriţă de coajă de lămâie;
- O linguriţă de esenţă de usturoi;
- 1/4 linguriţă de cimbru ;
- 1/3 ceaşcă de parmezan;
- 80 de grame de brânză mozzarella;
- Pătrunjel proaspăt;
- 1/2 lămâie, feliată;
- Încearcă şi: Pulpe de pui cu miere şi portocale
- Încearcă şi: Bruschete cu bacon și cremă de brânză
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.După ce acestea au fiert, se clătesc sub un jet de apă rece şi se lasă deoparte. Într-o tigaie mare, se încălzeşte uleiul de măsline, la foc mediu. Se adaugă carnea de pui, asezonată în prealabil cu sare şi piper. Se găteşte timp de cinci minute, până ce puiul se rumeneşte peerfect. Se adaugă usturoiul şi se mai ţine pe foc timp de un minut, după care e scoate pe un platou şi se lasă deoparte. În aceeaşi tigaie se adaugă untul şi se topeşte la foc mediu. Se adaugă usturoiul şi sparanghelul. Se călesc timp de un minut. Se adaugă smântâna, sucul de lămâie, coaja de lămâie, esenţa de usturoi, mozzarella, oregano şi parmezanul. Se lasă pe foc până ce sosul începe să prindă consistenţă şi brânza este topită complet. Se adaugă pastele şi puiul peste sosul din tigaie şi se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se asezonează cu sare, piper, parmezan, pătrunjel tocat şi felii de lămâie şi se servesc imediat.