Orez cu legume și creveți
Publicat pe 22.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 22.10.2017 la 10:51
Un preparat aromat și delicios ce se gătește ușor. În mai puțin de 20 de minute poți să le prepari celori dragi o masă savuroasă și sănătoasă.
Un preparat aromat și delicios ce se gătește ușor. În mai puțin de 20 de minute poți să le prepari celori dragi o masă savuroasă și sănătoasă.
- Încearcă și: Pulpe de pui cu miere şi portocale
INGREDIENTE:
- 500 de grame de creveți;
- O lingură de ulei vegetal;
- Două lingurițe de ulei de susan;
- Trei cești de orez, fiert;
- O ceapă albă, tocată mărunt;
- O ceașcă de boabe de mazăre, congelate;
- O ceașcă de morcovi, congelați;
- 2-3 linguri de sos de soia;
- Tri ouă;
- Dău lingurițe de ceapă verde, tocată mărunt;
- Încearcă și: Bruschete cu bacon și cremă de brânză
- Încearcă și: Ciuperci umplute cu cremă de brânză şi cârnaţi
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul vegetal împreună cu o linguriță de ulei de susan, într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă creveții și se gătesc timp de aproximativ 3-4 minute, pănă ce nu mai au culorea roz. Se îndepărtează din tigaie și se lasă deoparte. Se adaugă ceapa albă, mazărea și morcovii, se gătesc timp de aproximativ 3-4 minute. Apoi cu o spatulă puneți glisați legumele într-o parte a cratișei și adugați ouăle, imediat ce acestea au început să se gătească, se amestecă cu legumele din tigaie. Apoi se adaugă orezul, creveții și sosul de soia. Se amestecă pănă ce toate ingredientele se combină perfect și se mai ține pe foc aproximativ două minute. La final se asezonează cu ceapă verde și se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.