Pulpe de pui cu miere şi portocale
Publicat pe 21.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 21.10.2017 la 11:46
Pulpele de pui cu miere şi portocale, un preparat aromat ce se prepară uşor. O reţetă ce se potriveşte perfect pentru un prânz în compania celor dragi. În mai puţin de jumătate de oră poţi obţine o masă savuroasă şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
Pulpele de pui cu miere şi portocale, un preparat aromat ce se prepară uşor. O reţetă ce se potriveşte perfect pentru un prânz în compania celor dragi. În mai puţin de jumătate de oră poţi obţine o masă savuroasă şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
- Încearcă şi: Bruschete cu bacon și cremă de brânză
INGREDIENTE:
- Un pahar de suc de portocale;
- 1/2 ceşcă de oţet balsamic;
- 1/2 ceaşcă de zahăr brun;
- 1/4 ceaşcă de miere;
- Două linguri de chili;
- O lingură de coriandru;
- O lingură de chimen;
- Două kilograme de pulpe de pui;
- O lingură de ulei de măsline;
- Sare şi piper;
- Încearcă şi: Ciuperci umplute cu cremă de brânză şi cârnaţi
- Încearcă şi: File de somon cu legume la cuptor
Mod de preparare:
Într-o cratiţă mică, se combină sucul de portocale, oţetul balsamic, zahărul brun, mierea de albine, coriandrul, chimenul şi chili. Se reduce căldura şi se lasă să fiarbă timp de 35- 45 de minute până ce sosul se reduce şi capătă consistenţă. Într-o altă cratiţă se adaugă uleiul de măsline şi se încălzeşte la foc mediu. Se asezonează pulpele de pui cu sare şi piper şi se adaugă în uleiul încins. Se gătesc timp de aproximativ 7-9 minute. Apoi se adaugă sosul de portocale peste carnea de pui şi se mai ţine pe foc timp de aproximativ două minute. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.