File de somon cu legume la cuptor
Publicat pe 18.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.10.2017 la 11:43
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un prânz delicios această reţetă este soluţia potrivită. Fileul de somon cu legume la cuptor, un preparat plin de savoare ce se prepară foarte uşor.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un prânz delicios această reţetă este soluţia potrivită. Fileul de somon cu legume la cuptor, un preparat plin de savoare ce se prepară foarte uşor.
- Încearcă şi: Dovlecei cu mozzarella şi roşii cherry
INGREDIENTE:
- Patru fileuri de somon;
- Un ardei roşu, tocat;
- Un ardei verde, tocat;
- Un ardei galben, tocat;
- O ceapă, tocată;
- O ceaşcă de mazăre;
- Doi morcovi, feliaţi;
- 1/2 ceaşcă de sos de chili;
- 1/4 caşcă de sos de soia;
- O linguriţă de gimbir, proaspăt;
- O lingură de sus de lămâie;
- 1/2 linguriţă de fulgi de ardei iute;
- Pătrunjel proaspăt;
- O lămâie feliată;
- Încearcă şi: Midii în sos de bere
- Încearcă şi: Piept de pui cu sparanghel
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de de 180 de grade şi se tapetează o tavă cu foaie de copt şi se pulverizează cu spray-ul de gătit. Se aşează bucăţile de peşte şi legumele în tavă. Într-un castron mic, se combină sosul de chili, sosul de soia, ghimbirul, sucul de lămâie şi fulgii de ardei iute. Se păstrează 1/4 din sos, iar restul se adaugă peste somonul din tavă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor şi se găteşte timp de 15 minute. Apoi se îndepărtează folia de aluminiu şi se reintroduce tava în cuptor pentru aproximativ şapte minute până ce somonul se rumeneşte. Se asezonează cu pătrunjel proaspăt şi felii de lămâie şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.