Supă de dovleac cu alune şi busuioc
Publicat pe 01.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 01.11.2017 la 10:05
Un preparat plin de arome ce se găteşte într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un prânz delicios şi sănătos. Supa cremă de dovleac cu alune şi busuioc,o reţetă ce are un gust dumnezeiesc de bun.
Un preparat plin de arome ce se găteşte într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un prânz delicios şi sănătos. Supa cremă de dovleac cu alune şi busuioc, o reţetă ce are un gust dumnezeiesc de bun.
- Încearcă şi: Muşchi de vită cu legume şi sos de roşii
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei vegetal;
- Două linguri de pastă de curry;
- O ceaşcă de ciuperci uscate;
- Două căni de piure de dovleac;
- Trei căni de supă de legume;
- 1 1/2 linguri de zahăr brun;
- 3/4 cană de lapte de nucă de cocos;
- 150 de grame de fidea;
- 1/2 ceaşcă de funze de busuioc;
- Alune prăjite şi frunze de busuioc pentru topping;
- Încearcă şi: File de somon cu sos de lămâie și smântână
- Încearcă şi: Frigărui de pui cu lămâie
Mod de preparare:
Într-o oală, la foc mediu, se fierb ciupercile timp de aproximativ 30 de minute. Într-o altă oală, se încălzeşte uleiul, iar apoi se adaugă pasta de curry, care se căleşte timp de două minute, amestecând constant. Apoi se adaugă piureul de dovleac, supa de legume şi ciupercile. Se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute. Între timp, se fierbe fideaua conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Într-un bol mic, se combină jumătate de ceaşcă de supă cu 3/4 cană de lapte de cocoș, iar apoi se adaugă peste compoziţia din oală şi se mai lasă la fiert timp de opt minute. La final se adaugă fideaua şi se lasă timp de şapte minute înaite a a se pune în boluri. Se serveşte fierbine asezonată cu alune prăjite şi busuioc proaspăt.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.