Creveţi cu lămâie şi quinoa
Publicat pe 10.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 10.11.2017 la 10:16
O masă pe gustul tuturor, deliciosă și usor de gătit. Creveți cu lămâie și Quinoua, o rețetă ce te va cuceri de la prima degustare. În mai puțin de 30 de minute poți obține un preparat plin de arome şi foarte sănătos.
O masă pe gustul tuturor, deliciosă și usor de gătit. Creveți cu lămâie și Quinoua, o rețetă ce te va cuceri de la prima degustare. În mai puțin de 30 de minute poți obține un preparat plin de arome şi foarte sănătos.
INGREDIENTE:
- Patru linguriţe de ulei de măsline;
- Un kilogram de creveţi;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de pudră de chili;
- 1/2 ceapă, tocată mărunt;
- Trei căţei de usturoi;
- O ceaşcă de seminţe de quinoua;
- 1/4 linguriţă de piper;
- Două ceşti de supă de pui;
- O lămâie;
- Trei linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
- Încearcă şi: Piept de pui cu legume şi sos de miere
- Încearcă şi: Supă de dovleac cu alune şi busuioc
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzesc două linguri de ulei de măsline. Se adaugă creveţii, apoi se presară cu sare şi pudră de chili. Se gătesc aproximativ trei minute până ce aceştia devin roz. După ce sunt gata se transferă pe o farfurie. În aceeaşi tigaie, se adaugă restul de două linguri de ulei de măsline şi se căleşte ceapa timp de aproximativ cinci minute. Apoi se adaugă usturoiul, seminţele de quinoua, sarea şi restul de chili. Se călesc timp de aproximativ două minutea, iar apoi se adaugă supa de pui şi se lasă la fiert timp de aproximativ 15 minute. La final se asezonază cu suc de lămâie, felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.