Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
Publicat pe 26.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 26.12.2017 la 22:36
Tarta cu afine și migdale, un desert fresh și aromat ce se prepară rapid. În mai puțin de 20 de minute poți obține o rețetă delicioasă care cu siguranță va fi pe gustul tuturor.
Tarta cu afine și migdale, un desert fresh și aromat ce se prepară rapid. În mai puțin de 20 de minute poți obține o rețetă delicioasă care cu siguranță va fi pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Un desert special! Figurine din turtă dulce
INGREDIENTE:
- Un blat de patiserie refrigerat;
- Un ou;
- O ceașcă de frișcă;
- Două cești de afine proaspete;
- O ceașcă de migdale;
- 2/3 ceașcă de fulgi de nucă de cocos;
- ½ ceașcă de cremă de brânză;
- ½ ceașcă de iaurt grecesc;
- 2-3 linguri de miere;
- O linguriță de extract de vanilie;
- Încercă și: Covrigei glazurați cu ciocolată și mentă
- Încercă și: Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se întinde blatul refrigerat peste foaia de copt și se înțeapă cu o furculiță pentru a nu se umfla în timpul coaceri. După această etapă, se unge în mod uniform cu ou, iar apoi se introduce în cuptor. Se coace timp de 10-12 minute până ce blatul capătă culoarea maro-aurie. După ce blatul este gata se lasă să se răcească, la temperatura camerei, timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, se pregătește crema de brânză. Într-un castron mare, se combină crema de brânză, frișca, iaurtul și mierea. Se mixează, la viteză medie, până ce toate ingredientele se combină perfect și se obține o cremă omogenă. Se întinde crema obținută, în mod egal, pe întreaga suprafață a blatului, iar apoi se decorează cu afine, migdale și fulgi de nucă de cocos. Se feliază și se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.