Un desert special! Figurine din turtă dulce
Publicat pe 25.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 25.12.2017 la 10:10
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiați cu un desert special această rețetă de turtă dulce este soluția perfectă. Un deliciu pentru care vei primi o mulţime de complimente.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiați cu un desert special, această rețetă de turtă dulce este soluția perfectă. Un deliciu pentru care vei primi o mulţime de complimente.
- Încearcă și: Covrigei glazurați cu ciocolată și mentă
INGREDIENTE:
- 3 ¼ cești de făină;
- O lingură de scorțișoară;
- O linguriță de ghimbir;
- ¾ linguriță de bicarbonat de sodiu;
- ¾ linguriță de cuișoare;
- ¾ linguriță de sare;
- ½ linguriță de nucșoară;
- ¾ cană de unt;
- ½ cană de zahăr brun;
- Un ou;
- ½ ceașcă de melasă;
- Două cești de zahăr pudră;
- 2-3 linguri de lapte;
- ¼ linguriță de extract de vanilie;
- Încearcă și: Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
- Încearcă și: Biscuiţi de casă cu ciocolată şi mentă
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se combină făina, scorțișoara, ghimbirul, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, sarea și nucșoara. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, apoi se lasă deoparte. În vasul unui mixer, se pune untul și zahărul. Se mixează timp de aproximativ două minute până ce se obține un amestec omogen și pufos. Apoi se adaugă oul și melasa și se amestecă, la viteză medie, până ce acestea se integrează perfect în compoziție. Se reduce viteza mixerului la nivel mediu și se adaugă, treptat, amestecul de făină peste compoziția de unt și ou. După ce toate ingredientele s-au combinat și s-a obținut un aluat omogen, se frământă preț de câteva minute cu mâna. Se împarte aluatul în trei părți egale și se formează din fiecare bucată câte o minge. Se înfășoară fiecare bilă în folie de plastic, apoi se refrigerează timp de aproximativ două ore.
- Încearcă și: Budincă de vanilie și ciocolată
- Încearcă și: Tartă de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 160 de grade. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe blatul de bucătărie cu ajutorul unui sucitor. Apoi cu ajutorul formelor de prăjituri decupați aluatul. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă pe care se așează figurinele din turtă dulce. Se introduce tava la cuptor și se lasă să se coacă timp de aproximativ 10 minute până ce prăjiturile se rumenesc în partea superioară. După ce prăjiturile sunt gata, se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se ornează cu glazura preferată.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.