REŢETA ZILEI - LUNI: Aşa pregăteşti cel mai bun DOBOŞ! Te vei îndrăgosti de această prăjitură
Publicat pe 22.02.2016 la 16:25 Actualizat pe 22.02.2016 la 16:43
Dacă vrei să mănânci ceva dulce şi nu ştii ce să alegi, avem noi reţeta perfectă pentru tine! Încearcă prăjitura Doboş, deoarece îţi va încânta papilele gustative.
Dacă vrei să mănânci ceva dulce şi nu ştii ce să alegi, avem noi reţeta perfectă pentru tine! Încearcă prăjitura Doboş, deoarece îţi va încânta papilele gustative.
INGREDIENTE:
- un cub de unt (50 gr)
- 100 gr făină
- 6 ouă
- 550 gr zahăr
- 1 pachet unt (250 gr)
- 50 ml apă
- 400 gr ciocolată
- 20 ml smântână
MOD DE PREPARARE:
Bate ouăle cu zahărul pe o baie de abur. Când compoziţia este omogenă, dă-o la o parte şi las-o la răcit. Adaugă faina şi untul şi omogenizează compoziţia. Utilizează o tavă de copt, întoarsă şi aşază o foaie deasupra. Coace foi în strat subţire, apoi lasă la răcit.
Prepară un sirop din zahăr cu apă, lasă să fiarbă bine, iar apoi se lasă la răcit. Topeşte ciocolata pe baie de aburi şi adaugă siropul peste ciocolata topită.
Toată compoziţia se spumează cu untul moale, potrivit a1.ro. Întinde crema între foi şi lasă prăjitura la frăgezit până a doua zi. Apoi, pune la topit zahărul, iar când se topeşte şi devine rumeniu, adaugă smântână. Omogenizează compoziţia, iar apoi toarnă glazura pe ultima foaie de aluat şi întinde cu un cuţit cu lama lată. Porţionează uşor prăjitura şi cu linii drepte doar atunci când este bine aşezată, după ce a stat o perioadă la frăgezit.
Poftă bună!
A.B.
Foto: a1.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Salată de pui cu ananas. Un preparat uşor recomandat de Silvia Dumitrescu