Reţeta zilei: Luni - Cum să faci cei mai buni covrigi cu seminţe! Nu vei mai cumpăra de la patiserie
Publicat pe 06.02.2017 la 15:55 Actualizat pe 06.02.2017 la 17:14
Îţi cumperi aproape în fiecare zi de la patiserie, însă ce ar fi să ştii să-i faci chiar tu acasă? Îţi spunem mai jos cum să faci cei mai buni covrigi cu seminţe.
Îţi cumperi aproape în fiecare zi de la patiserie, însă ce ar fi să ştii să-i faci chiar tu acasă? Îţi spunem mai jos cum să faci cei mai buni covrigi cu seminţe.
Ai nevoie de:
250 grame făina albă de grâu
1/2 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă sare
15 ml ulei de măsline + 15 ml ulei pt. uns covrigii
12 grame drojdie proaspătă
135 ml apa călduţă
Mod de preparare:
Dizolvă în apă călduţă zahărul, apoi adaugă drojdia. Adaugă uleiul şi sarea şi amestecă până se obţine o pastă omogenă. Pune treptat făină. Frământă aluatul şi lasă-l la crescut. Frământă din nou timp de 1 minute şi porţionează 6 bucăţi egale. Întinde aluatul, realizând un şnur. Aşază totul în formă de covrig, pune-i în tavă, unge-i cu ulei, apoi presară seminţele. Pune tava în cuptor până cânt covrigii se rumenesc, conform retetelemeledragi.ro. Poftă bună!
R.P.