REŢETA ZILEI - Luni: Mâncare cubaneză din carne tocată
Publicat pe 12.01.2015 la 16:26 Actualizat pe 12.01.2015 la 16:34
Mâncarea cubaneză din carne tocată este perfectă pentru începutul săptămânii, fiind o mâncare gustoasă şi bogată în nutrienţi ce ne dau energie şi putere. Totodată, este şi o mâncare extrem de gustoasă, care se realizează rapid.
Mâncarea cubaneză din carne tocată este perfectă pentru începutul săptămânii, fiind o mâncare gustoasă şi bogată în nutrienţi ce ne dau energie şi putere. Totodată, este şi o mâncare extrem de gustoasă, care se realizează rapid.
Ingrediente:
250 g orez cu bobul lung, 500 g carne de porc tocată, 1,5 linguriţe chimen măcinat, 1/4 linguriţă piper, 1 ceapă medie, 3 căţei de usturoi, 2 ardei graşi verzi, 1 conservă mare de roşii (800 g), 6 măsline verzi umplute cu ardei, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură pastă de tomate, 1 cub de supă de pui dizolvat în 125 ml apă, bucăţi de papaya şi ananas, felii de lămâie.
Mod preparare:
Se dă în clocot orezul într-o cantitate dublă de apa, apoi se fierbe, acoperit, la foc mic, timp de 20 minute. Se adaugă peste carnea tocată, chimenul şi piperul, se amestecă şi se lasă la frigider, acoperit, timp de 10 minute.
Se curăţă şi se taie în cubuleţe ceapa şi usturoiul. Se curăţă ardeiul, se spală şi se taie în cubuleţe. Se scurg roşiile şi se păstrează zeama. Se taie roşiile în cubulete, iar măslinele în felii.
Se prăjeste carnea într-o lingură de ulei, amestecând continuu, până se schimbă la culoare, apoi se toarnă într-un vas. Se călesc ceapa, usturoiul şi ardeiul în uleiul rămas, la foc mic, 3 minute, apoi se adaugă pasta de tomate. Se adaugă supa de carne, roşiile şi zeama, apoi totul se dă în clocot.
Se adaugă carnea şi se fierbe până scade, la foc mediu sau puternic, amestecând continuu, timp de 5 minute, iar in final se adaugă măslinele.
Se aşează orezul în două grămăjoare, pe un platou preîncălzit, iar carnea se toarnă în mijloc şi se serveşte imediat.
Platoul se decorează cu bucăţile de papaia şi ananas şi feliile de lămâie. Mâncarea este mai uşor digerabila condimentată cu chimen şi servită alături de fructe exotice.
Citeşte şi: