REŢETA ZILEI - LUNI: Mere la cuptor cu migdale
Publicat pe 27.04.2015 la 16:38 Actualizat pe 27.04.2015 la 16:39
Ai poftă de ceva dulce? Merele la cuptor cu diverse umpluturi pot fi o soluţie care să-ţi satisfacă papilele gustative.
Ai poftă de ceva dulce? Merele la cuptor cu diverse umpluturi pot fi o soluţie care să-ţi satisfacă papilele gustative.
Dacă vrei un desert delicios şi a cărui preparare să nu-ţi ia prea mult timp, merele umplute cu migdale păot fi o soluţie la îndemâna ta.
Ingrediente:
8 mere
1/2 lămâie
un cubuleţ de unt
Umplutură:
55 gr migdale fără coajă măcinate
55 gr zahăr pudră
55 gr unt
1/4 baton vanilie
1 lingură rom
10 gr faină albă
1 ou
Mod de preparare:
Pentru umplutură se freacă untul cu zahărul pudră şi vanilia până devine cremos. Se pune apoi oul bătut, romul şi migdalele măcinate, până se încorporează totul. La final se pune făina.
La mere se taie capacul de deasupra şi se scoate cotorul. Se stropesc cu suc de lămâie în interior, după care se pun într-o tavă şi se umplu cu creme ade migdale. Se pun capacele peste mere şi câte un pic de unt deasupra.. Se dau la cuptor, la foc mediu, timp de 30-40 de minute, până se rumenesc deasupra.
FOTO: a1.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Desert fin, rapid şi delicios! Cremă de lapte cu turmeric şi stafide