REŢETA ZILEI - LUNI: Prăjitura cu blat din bezea! Te vei îndrăgosti de ea!
Publicat pe 07.12.2015 la 16:05 Actualizat pe 07.12.2015 la 16:43
Ai chef să mănânci ceva dulce? Ei bine, noi îţi recomandăm să încerci prăjitura cu blat din bezea, deoarece se prepară rapid şi are un gust savuros.
Ai chef să mănânci ceva dulce? Ei bine, noi îţi recomandăm să încerci prăjitura cu blat din bezea, deoarece se prepară rapid şi are un gust savuros.
Ingrediente:
- 8 albuşuri
- 200 g migdale măcinate
- 175 g zahăr
- unt
- 8 gălbenuşuri
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 150g zahăr praf
- 50 g făină
- 250 ml lapte
- 250 g unt
- 1 albuş
- 200 g zahăr praf
- 1 lingură zeamă de lămâie
VIDEO / REŢETA ZILEI: VINERI - Felie de piept de pui, ceapă şi barbeque! Te lingi pe degete şi e uşor de preparat!
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul pentru foi şi bateţi albuşurile spumă. Pune treptat zahărul, iar când compoziţia s-a îngroşat, adăugaţi migdalele măcinate şi amestecaţi. Coaceţi 3 foi pe dosul tăvii şi pune-le la răcit. Apoi, amestecaţi untul până devine spumă. Gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilat se amestecă până când obţineţi un amestec cremos, iar apoi adăugaţi făina.
Laptele îl fierbeţi şi lăsaţi-l să se răcească, iar apoi turnaţi-l peste compoziţia de gălbenuşuri. Amestecaţi bine până se omogenizează compoziţia. Puneţi vasul la bain-marie şi amestecaţi încontinuu, până când crema se îngroaşă. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească şi adăugaţi untul. Amestecaţi bine şi umpleţi foile. Apoi, bateţi albuşul spumă, adăugând zahărul treptat şi zeama de lămâie. Întindeţi glazura uniform peste prăjitură.
Poftă bună!