REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Negresă de post cu un ingredient surpriză!
Publicat pe 06.12.2015 la 15:49 Actualizat pe 06.12.2015 la 16:45
Aceasta un desert delicios şi numai bun pentru cei care obişnuiesc să ţină post: Negresă de post.
Aceasta un desert delicios şi numai bun pentru cei care obişnuiesc să ţină post: Negresă de post. Stafidele vor da prăjiturii tale un gust deosebit.
Ingrediente
1 cană şi jumătate de zahăr, 1 cană şi jumătate de apă, 3 căni de făină, 3 linguri cu vârf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenţă de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 100g de stafide, 100g nuca mărunţită, 1 praf de sare.
Glazură de ciocolată: 6 linguri de apă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao
Mod de preparare
Blat. Se amestecă toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează apoi cu făină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace negresă la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai creşte blatul. Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitură este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat şi dacă iese curată, înseamnă că negresă este făcută. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, scrie site-ul Sfatulparintilor.ro
Glazură de ciocolată. Se pun într-o crăticioara toate ingredientele şi se fierb câteva minute până se îngroaşă compoziţia. Trebuie să aibă consistentă unei smântâni. Glazură se toarnă apoi caldă şi se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor şi răcit.
T.S