REŢETA ZILEI: LUNI - Prăjiturele cu nucă de cocos
Publicat pe 23.02.2015 la 16:32 Actualizat pe 23.02.2015 la 16:42
Începutul de săptămână este întotdeauna cel mai greu, aşa că nu ar fi rău să ne îndulcim ziua de luni cu nişte prăjiturele delicioase. Propunerea de astăzi, prăjiturele cu nucă de cocos este o reţetă extrem de uşoară, fără să necesite mult timp şi nici prea multă bătaie de cap.
Începutul de săptămână este întotdeauna cel mai greu, aşa că nu ar fi rău să ne îndulcim ziua de luni cu nişte prăjiturele delicioase. Propunerea de astăzi, prăjiturele cu nucă de cocos este o reţetă extrem de uşoară, fără să necesite mult timp şi nici prea multă bătaie de cap.
Ingrediente:
350 g făina
1 1/2 linguriţă praf de copt
500 g zahăr
250 g unt fără sare
200 ml lapte de cocos din conservă
4 ouă
câteva picături de esenţă de vanilie
150 ml frişcă lichidă
150 g unt
375 g zahăr pudră
175 ml lapte de cocos
fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 160 oC. Unge cu unt şi presară cu făină o tavaă pătrată de 23 cm.
Conform Reţeta zilei, Amestecă făina, praful de copt şi puţină sare. Amestecă 250 g unt şi 500 g zahăr într-un castron mare până când obţii o cremă fină. Adaugă 200 ml lapte de cocos, gălbenuşurile de la 4 ouă şi esenţa de vanilie. Pune făină şi frişcă lichidă şi amestecă.
Bate albuşurile de la cele 4 ouă spumă şi pune-le în crema de unt. Toarnă aluatul în tavă şi pune-l la cuptor pentru o oră sau până când este gata. Lasă prajitura la racit, timp de 5 minute, în tavă, apoi scoate-o pe un blat de lemn.
Pentru a pregăti glazura, amestecă 375 g zahăr pudră cu 175 ml lapte de cocos. Toarnă 150 g unt peste amestecul de zahăr şi amestecă foarte bine. Taie prajitura în pătrăţele şi acoperă fiecare bucată cu glazură. Decorează cu fulgi de nucă de cocos pe care-i prăjeşti în prealabil într-o cratiţă de teflon fără grăsime. Pune prăjitura la frigider şi lasă minim 30 de minute la răcit înainte de a servi.
Sursă foto Youtube