REŢETA ZILEI - LUNI: Ruladă cu ciocolată, zmeură şi afine! Un desert delicat şi uşor de preparat
Publicat pe 13.10.2014 la 16:47 Actualizat pe 13.10.2014 la 17:07
Rulada cu ciocolată, zmeură şi afine este un desert rafinat şi foarte uşor de preparat. Este ideal pentru o seară în familie sau pentru invitaţii mai pretenţioşi.
Rulada cu ciocolată, zmeură şi afine este un desert rafinat şi foarte uşor de preparat. Este ideal pentru o seară în familie sau pentru invitaţii mai pretenţioşi.
Dacă vrei un desert delicios, răcoros şi simplu de făcut vă recomandăm reţeta de astăzi: rulada cu ciocolată, zmeură şi afine. Iată ingredientele de care ai nevoie şi vezi modul de preparare.
Ingrediente (pentru 8 - 10 porţii)
- 3 ouă mari, ecologice
- 115g zahăr fin
- 85g făină albă,
- 30g cacao pudră
- 1 lingură de apă fierbinte
- 300g de frişcă
- 200g de zmeură şi afine
- 50g de ciocolată Venchi topită
Încingeţi cuptorul la 220 de grade, ungeţi cu unt şi tapetaţi cu hârtie de copt tava (33x23 cm) în care veţi coace blatul şi pregătiţi aluatul. Într-un bol bateţi bine de tot ouăle cu zahărul. Ştiţi că le-aţi bătut suficient când se îngroaşă şi se deschid la culoare. Presăraţi deasupra făina, apa fierbinte şi cacao şi încorporaţi uşor de tot cu ajutorul unei linguri. Turnaţi coca obţinută în tavă şi lăsaţi-o să se umfle la cuptor cam 8-10 minute.
În tot acest timp topiţi ciocolata la bain marie şi împărţiţi frişca şi fructele în două părţi egale. Jumătate din fructe mărunţiţi-le cu ajutorul unui cuţit şi amestecaţi-le cu o parte din frişcă. Acum, că şi blatul e gata, răsturnaţi-l cu grijă pe o altă coală de hârtie de copt unsă cu puţin unt. Rulaţi blatul cu hârtia în interior şi lăsaţi-l câteva minute să se răcească. Desfaceţi blatul, să-l ungeţi cu un strat de ciocolată topită şi unul de frişcă amestecată cu fructe de pădure. Rulaţi blatul înapoi, acoperiţi-l cu frişcă şi fructe întregi şi savuraţi-l împreună cu cei dragi după ce s-a odihnit suficient la rece.
A.C.
Sursa foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi: