REŢETA ZILEI - VINERI: Pui cu ciuperci şi sos alb
Publicat pe 10.10.2014 la 16:26 Actualizat pe 10.10.2014 la 16:55
Puiul cu ciuperci şi sos alb este o reţetă perfectă pentru pacienţii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2, fiind o sursă grozavă de proteine si nutrienţi esenţiali pentru sănătate.
Puiul cu ciuperci şi sos alb este o reţetă perfectă pentru pacienţii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2, fiind o sursă grozavă de proteine si nutrienţi esenţiali pentru sănătate.
Ingrediente:
- 4 buc. piept de pui, fără piele şi os
- 1/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 3/4 linguriţă praf de usturoi
- 470 g ciuperci feliate
- 500 ml supă de pui sau legume
- 1 lingură făină
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Asezonează bucăţile de pui cu sare şi piper şi prajeşte-le 5 minute, pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă cu ulei. Scoate puiul şi adaugă ciupercile la sotat, timp de 8 minute sau până când se înmoaie ori se rumenesc uşor. Adaugă 3/4 din cantitatea totală de supă şi pudră de usturoi. Lasă totul să fiarbă cam 8-10 minute, până când supa scade la jumătate.
Într-un bol separat, amestecă făina cu supa rămasă şi făina. Topeşte untul într-o tigaie separată şi adaugă amestecul de supă cu făină. Amestecă permanent, până când sosul se îngroaşă, apoi asezonează-l cu sare şi piper.
Serveşte puiul cu garnitură de ciuperci şi sos alb pe deasupra.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: