REŢETA ZILEI - MARŢI: Zacuscă de fasole
Publicat pe 07.10.2014 la 16:30 Actualizat pe 07.10.2014 la 16:32
Prinţesa Polonic prezină pe blogul de reţete zacusca de fasole. Aceasta este o reţetă veche din moşi strămoşi care a umplut şi cămara străbunicilor pe vremea când zacusca nu se găsea la supermarketuri.
Prinţesa Polonic prezină pe blogul de reţete zacusca de fasole. Aceasta este o reţetă veche din moşi strămoşi care a umplut şi cămara străbunicilor pe vremea când zacusca nu se găsea la supermarketuri.
Ingrediente:
- 3 kg ardei kapia
- 3 kg gogoşari
- 1 kg fasole boabe
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcovi
- o ţelină
- 500 ml ulei de porumb
- 450 g pastă de roşii
- sare şi piper
Acum începe munca pe mai multe fronturi. Cât timp coaceţi ardeii şi gogoşarii, puneţi la fiert şi fasolea. Morcovii şi ţelina se rad şi se fierb cam o jumătate de oră cu ceapa tocată mărunt, uleiul şi o cană mare de apă. Curăţaţi, ardeii şi gogoşarii, daţi-i prin maşina de tocat, adăugaţi morcovii, ţelina şi ceapa şi mai fierbeţi totul o jumătate de oră. La final, o ploaie de fasole fiartă, pasta de roşii, sarea şi piperul vor întregi tabloul unei reţete autentice de zacuscă. Se mai fierbe totul doar câteva minute, până când amestecul devine omogen. Şi acum, dragii mei, nu vă mai rămâne decât să puneţi zacusca la păstrare în borcane. Sterilizaţi şi poftă bună!
Foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi: