REŢETA ZILEI: Tartă cu mere şi frişcă! Cel mai delicios desert al toamnei
Publicat pe 04.10.2014 la 16:25 Actualizat pe 04.10.2014 la 16:38
Tarta cu mere şi frişcă este cel mai delicioas desert al toamnei, având în vedere că suntem în plin sezon al acestor fructe.
Tarta cu mere şi frişcă este cel mai delicioas desert al toamnei, având în vedere că suntem în plin sezon al acestor fructe.
Timp de pregătire: 50 minute
Număr de porţii: 10
Ingrediente:
► 8 ouă
► 9 linguri de zahăr
► 2 linguri de ulei
► 9 linguri de făină
► 1 kg de mere
► 10 g de unt sau margarină
► o jumătate de cană de zahăr care se pune peste mere
► scorţişoară
► 2 plicuri de zahăr vanilat sau o jumătate de fiolă de esenţă de vanilie
► coajă unei lămâi
► zahăr pudră
Mod de preparare:
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune un praf de sare si, apoi, se bat bine cu mixerul. Cand se omogenizeaza se pun treptat 9 linguri de zahar. Apoi, peste albusuri se pun galbenusurile (acestea trebuie omogenizate cu o lingura inainte), 2 linguri de ulei, zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se rade coaja de lamaie. Se mixeaza tot, iar dupa aceea se pun treptat 9 linguri de faina si se incorporeaza tot cu ajutorul mixerului.
Merele: se curata de coaja si se taie felii (ca cele de portocala). Cu ajutorul untului ungem tava (ar fi indicat sa se tapeteze tava cu hartie de copt), se pun merele, scortisoara, apoi jumatatea de cana de zahar astfel incat sa acoperim merele. Se baga in cuptorul incalzit cu ceva timp inainte.
Cand merele se inmoaie si zaharul se caramelizeaza se adauga aluatul de blat peste ele si se lasa la copt 30-40 de minute. Dupa acest timp se scoate prajitura si se rastoarna pe o tava cu merele in sus. Dupa ce s-a racit presarati un strat de zahar pudra.
Tips:
► Tarta poate fi imbracata in frisca.
► Pentru a fi sigure ca blatul s-a copt, intepati-l cu o scobitoare in mijloc si daca aceasta va fi uscata, atunci tarta e gata.
Pofta buna!
L.F.
Citeşte şi: